Hoe werkt een midi-keyboard nou precies?

Vandaag een gloednieuwe midi-keyboard aangeschaft, alleen weet ik niet precies hoe en wat.
Ik heb 1x midi kabel erbij gekregen, die niet in de computer past.
Stel dat ik een midi-usb kabel aanschaf, en het aansluit op de computer, werkt de keyboard dan wel?

Alle info kan ik meer dan goed gebruiken!

Alvast bedankt.

Toegevoegd na 23 uur:
Het is een Midistart 3 van Miditech,
Ik heb de usb kabel.
Er zijn geen cd's, omdat het een plug&play is.
Mijn computer herkent de keyboard niet als ik de keyboard koppel aan de computer.
Ik heb een music-make programma, maar daar doet mijn keyboard het ook niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan me niet voorstellen dat er vandaag de dag nog MIDI-keyboards verkocht worden zonder dat deze direct USB aan te sluiten zijn. Dus USB in je keyboard USB in je PC en een driver installeren. Anders moet je een USB MIDI kastje aanschaffen die het MIDI signaal omzet naar een USB signaal. Toegevoegd na 1 minuut: Naar aanleiding van je reactie, volgens de specificaties direct USB aan te sluiten. Toegevoegd na 3 minuten: Zou zelfs een USB kabel meegeleverd moeten zijn.

Bronnen:
http://www.musicstore.com/nl_NL/BEF/-/art-...

Als je een los Midi-keyboard hebt gekocht zonder eigen synthesizer dan kun je een verloopkabel van USB naar Midi gebruiken om geschikte software op de computer mee aan te sturen. Als het keyboard wél zelf een synthesizer is dan kun je er op spelen als je hem op een versterker aansluit, met computeraansluiting kan je ook de software van de computer aansturen en ook de software het keyboard laten besturen.

De midi poort zit op een Keyboard om te communiceren met een ander apparaat waar een midi functie opzit. BV op een effectsprocessor (echo) kan een midi aansluiting zitten met de knoppen op je Keyboard kun je dan bv de echotijd veranderen of effect geluiden oproepen Je kent wel die artiesten die een heel orkest onder de toetsen hebben zitten die gebruiken ( of Gebruikten ) midi om de instellingen tussen de nummers te veranderen. Wellicht kun je met een usb kabel wel iets doen om bijvoorbeeld begeleidende tracks in het muziekbestand van je computer oproepen, maar daarvoor ken ik je keyboard niet goed genoeg.

Hier wat leesvoer over midi. http://www.tweakheadz.com/how_to_get_started_with_midi.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100