Bestaan er kabeltjes waarmee je de iPod met de radio kan verbinden?

Ik heb als ik in de auto/in de kamer zit vaak zin om muziek op te zetten, en ik luister het liefst vanaf mijn iPod. Maar ik kan de iPod * niet aansluiten op zowel de autoradio als de gewone radio. Bestaan er kabeltjes om de iPod aan te sluiten aan de radio? Ik weet dat er wel speciale radio's voor bestaan, alleen ik heb geen zin om een volledig nieuwe radio aan te schaffen...

Bvd!

*Model: iPod Touch 4G 32GB

Weet jij het antwoord?

/2500

ja een usb kabel die op de ipod kan

Je zou kunnen kijken naar een FM transmitter (tegenwoordig legaal in Nederland) of gewoon via de koptelefoon aansluiten, maar dat kan niet op iedere radio worden aangesloten..

Ja, je moet dan een kabeltje hebben met langs beide kanten een groen stekkertje (als een koptelefoon. De ene kant plug je in de koptelefoonuitgang van je iPod, de andere in de line-in van de radio (de meeste radios hebben deze aansluiting wel). Toegevoegd na 1 minuut: Als je radio dit niet heeft, word het lastig. Dan zou je kunnen kijken naar een tapedeck-usb converter (als je radio dit heeft) of een FM-transmitter.

Als je radio een aux ingang heeft( die hebben de meeste radio's wel) een aux stekkertje zijn volgensmij iets van 3 euro

Ha, die Nogniks; FM-transmiiters zijn al genoemd, maar die raad ik uit eigen ervaring af; er zijn teveel FM-zenders die er op storen. Voor autoradio's heb je adapters (google eens op Dension) en voor in huis heb je diverse merken docking stations. Die van mij is van Marantz en werkt prima.

Je moet een kabeltje hebben met aan één kant 2 tulpstekkertjes (wit en rood) en aan de andere kant een plugje zoals ook aan je oordoppen zit. De tulpjes plug je in op de AUX-input van je radio/versterker en de andere op de bekende manier in de iPod. Volume van de iPod op ca. 75% afstellen om vervorming te voorkomen en spelen maar. Kosten: nog geen 5 euro.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100