Hoe maak ik zelf een versterker van onderdelen

Een versterker die ik zelf in merkaar moet maken

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het een audio versterker betreft: koop een goed bouwpakket met alle onderdelen en dan solderen maar! Leuk en leerzaam om te doen en ook nog eens goedkoop. Kijk maar eens naar een Velleman kit bij de betere electronica zaak of webshop: http://www.displayconsumer.nl/Velleman-bouwpakketten/Bouwpakket-audio-en-hifi.html

Misschien heb je wat aan de volgende link, en kijk verder in de overige video's. Wellicht helpen ze je verder.:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=VN0tmyyC0ak

velleman heeft goede versterkertjes in zijn pakket, zeker als het om een voorversterkertje gaat, maar hier brand na enige tijd bij mij altijd een weerstand door, waarom weet ik niet, maar die is vlug te vervangen. Voor de beter onderlegden, die zullen zeggen (dan is de stroom te hoog) Ik heb de 1/8 watt weerstand al eens vervangen voor een 1/4 watt weerstand maar dit hielp niet, toen begaf de transistor het.

zie de link. http://www.circuitsonline.net/schakelingen/51/audio/40-watt-versterker.html Dit gaat om een flinke 40 Watt versterker. dit is wel zelf te doen. maar begin hier wel aan als je wat verstand hebt van electronica op component niveau anders wordt het een hel om storingen te zoekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100