Zou het mogelijk zijn om ''ringtones'' op mijn magnetron te zetten? Dat gepeep ben ik inmiddels wel zat.

Of is daar al een smsdienst voor? ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je handig bent met electronica zijn beide opties mogelijk. Je moet de aansluiting van het piepertje op de print in de magnetron pakken (nadat je het piëzo luidsprekertje hebt verwijderd). De spanning op deze aansluiting moet je een beetje afvlakken met een diode en een condensatortje. Dit stuur je naar een opto-coupler. De uitgang hiervan kun je van alles laten schakelen. Er zijn ook schakelingen die een sms sturen na een bepaalde alarm-ingang: http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flNlc3Npb249UDkwX05MX0IyQzpDX0FHQVRFMTU6MDAwMS4wMDk3LjVlNDIyYjMyJn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT0zOTIzNDI0NDUy====?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&mfhelp=&p_selected_area=%24ROOT&p_selected_area_fh=&perform_special_action=&glb_user_js=Y&shop=NL2&vgl_artikel_in_index=&product_show_id=&p_page_to_display=DirektSearch&~cookies=1&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&s_haupt_kategorie=&p_searchstring=sms&p_searchstring_artnr=&p_searchstring_manufac_artnr=&p_search_category=alle&fh_directcall=&r3_matn=&insert_kz=&gvlon=&area_s_url=&brand=&amount=&new_item_quantity=&area_url=&direkt_aufriss_area=&p_countdown=&p_80=&p_80_category=&p_80_article=&p_next_template_after_login=&mindestbestellwert=&login=&password=&bpemail=&bpid=&url=&show_wk=&use_search=3&p_back_template=&template=&kat_save=&updatestr=&vgl_artikel_in_vgl=&titel=&darsteller=®isseur=&anbieter=&genre=&fsk=&jahr=&jahr2=&dvd_error=X&dvd_empty_error=X&dvd_year_error=&call_dvd=&kna_news=&p_status_scenario=&documentselector=&aktiv=&gewinnspiel=&p_load_area=$ROOT&p_artikelbilder_mode=&p_sortopt=&page=&p_catalog_max_results=20 (wat een lange link)

Als het piepje van je magnetron elektronisch is dan zou het kunnen maar dan moet je hem wel openmaken en rotzooien met printplaatjes. Is het gewoon een belletje dat er in zit kan het niet tenzij je de timer aansluit op een elektronisch systeem dat het belletje vervangt. Voor zover ik weet zijn en kunnen hier geen SMS-diensten voor zijn.

Nee, daar is de elektronica in je magnetron niet geschikt voor. Je zou er een geluidsinstallatie aan kunnen koppelen, die inschakelt zodra het peepje geactiveerd wordt, maar dat wordt wel omslachtig.

Leuke vraag, zou ik ook wel willen!!, als je erg handig bent,lukt het je misschien wel? Misschien kun je vragen ij een Handyman?? succes Toegevoegd na 26 seconden: ij=bij

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100