Hoe kan je het geluid van je laptop harder krijgen?

Soms heb je eens een mp3 of een filmpje waarvan je het geluid graag net wat harder wil laten klinken, is er een tweak waarmee je dat kan doen? En ik heb het niet over crappy equilizers die het geluid alleen maar vervormen maar gewoonweg alle kanalen omhoog knallen zeg maar.

Weet jij het antwoord?

/2500

om mp3 harder te laten afspelen is er een programmatje mp3gain hiermee kan je je mp3 files. allemaal de zelfde geluidsvolume geven

Een laptop is geen stereoinstallatie en de meeste laptops hebben maar een zielig geluid. Ondanks dat de laptops van Apple over het algemeen beter klinken, zijn ook die laptops niet bedoeld om hard hifi geluid weer te geven. De beste optie is om via audio uit, het geluid naar je stereoversterker te sturen en het van daaruit harder naar je boxen te sturen. Dan heb je het geluid wat je zou willen.

of anders koop je en extern paar speakers erbij, als het voor vaste opstelling is. ( van thrust 2,1 ofzo ) anders kan je nog wel met het programma vlc mediaspeler je geluid nog wat op schroeven. suc6

Ik had hetzelfde probleem met mijn laptop en heb toen gegoogled naar het merk en typenummer met toevoeging 'slecht geluid' ..... Ik kwam toen uit op sites van het betreffende merk die een 'geluids update' aanboden. Heb hiervan de instructies gevolgd, met het resultaat dat het geluid een stuk sterker was hierna. Succes!

Kijk of je geluidskaart driver programma een EQ heeft. Zet deze allemaal op hoog. Vergeet niet ze weer op nul te zetten op het moment dat je hem aansluit op je stereo installatie. Of kijk naar X-Mini speakers zijn heel klein maar het geluid niet.

Bronnen:
Lemn8

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100