Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat voor geluid maakt een giraffe?

honden blaffen,katten miauwen maar wat voor geluid maakt een giraffe?

2 jaar geleden
in: Dieren
11.2K
Pieterke
2 jaar geleden
Dat hoor je hier op dit leuke filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=PkcXT4KSKEU
LeonardN
2 jaar geleden
Blijkbaar maken volwassen giraffen een geluid wat te laag is om voor ons te horen. https://www.youtube.com/watch?v=6VOF6vZ078M (mevrouw in het filmpje van Pieterke stelt iets soortgelijks)
De jongen maken een geluid wat mij aan het geluid van een koe doet denken. https://www.youtube.com/watch?v=w618jriMW0M
SentWierda
2 jaar geleden
Opvallend is dat giraffen zelden geluid maken. En als ze geluid maken (bij opwinding en in de bronsttijd) is het een soort zacht geloei.
Bron: Winkler Prins encyclopedie.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Giraffen maken allerlei geluiden.

Vroege biologen suggereerden dat giraffen stom waren en niet in staat waren een luchtstroom met voldoende snelheid te produceren om hun stemplooien te laten trillen. Integendeel: er zijn opnames van hen waarin ze communiceren met behulp van snuiven, niezen, hoesten, snurken, sissen, uitbarstingen, gekreun, verschillende soorten gegrom, en fluitachtige geluiden. Tijdens de bronsttijd stoten mannen een luide hoest uit. Vrouwtjes roepen hun jongen door te brullen. Kalveren kunnen snuiven, blaten, en loeiende en miauwende geluiden uitstoten. Snuiven en sissen bij volwassenen wordt geassocieerd met waakzaamheid. Tijdens de nacht lijken giraffen boven het infrageluidbereik naar elkaar te neuriën. Het doel daarvan is onduidelijk. Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Giraffe#Social_life.

Een giraffe in gevaar zal loeien en snuiven als hij zichzelf niet op een andere manier kan redden. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Giraffen#Vijanden.

Ze blaten (bleat) en neuriën of brommen (hum) volgens deze website https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animal_sounds.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
lanakrijger
een jaar geleden
hoi bedankt voor jou antwoord
ik ben blij dat ik nu meer weet over de geluid's golven van een giraffe
dus nogmaals bedankt en ook de filmpjes waren erg duidelijk!!!
Antoni
een jaar geleden
@lanakrijger, graag gedaan!
Giraffen maken zoemende geluiden met een zodanig lage frequentie dat mensen het niet kunnen horen. Dat zoemen doen ze vooral 's avonds, als het donker is. Overdag kunnen ze namelijk heel goed zien wat er allemaal gebeurt.

Het enige door mensen hoorbare geluid dat een giraffe soms maakt is wanneer een hengst zijn keel schraapt richting de dames.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
lanakrijger
een jaar geleden
heel erg bedankt voor jou samengevatte uitleg
zeer informatief bedankt
Het geluid dat een giraffe maakt is een diepe, keelachtige kreun. Ze maken dit geluid wanneer ze tevreden zijn, of wanneer ze communiceren met andere giraffen. Giraffen zijn over het algemeen erg stille dieren, en maken niet veel lawaai, dus het gekreun is een vrij duidelijk geluid.
(Lees meer...)
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding