Is onze poes te snel afgevallen?

Wij zijn in juli verhuisd vanuit Amersfoort naar Kesteren. Wij hebben dus ook een andere dierenarts. Onze poes was veel te zwaar geworden, bijna 5 kilo. Dus ik heb haar op dieet gezet.

Nu is ze in 4 maanden tijd 500 gram afgevallen. En volgens de DA is dat veel te veel. Ze weegt nu 3,5kg Die 500gr is sinds de laatste weging bij onze DA in Amersfoort geweest, dat was begin juni.

Onze DA in Amersfoort zei dat ze 100gr per maand mag afvallen, nu is dat dus 125gr geweest. Niet zo gek, want er zit een stressvolle verhuizing tussen. En van een 1 kamer apartement heeft ze nu een heel huis met zolder tot haar beschikking en ze rent en dondert de trap op en af...

Nu heeft de nieuwe DA gezegd dat ze onbeperkt calorierijk voer tot haar beschikking moet hebben. Ik ben dus bang dat hij alles ongedaan maakt, want de poes is net zo'n vreetzak als haar broer geworden en kent geen maat.

Normaal ben ik degene die naar de DA gaat met onze katten, maar omdat ik vandaag niet kon is mijn man gegaan en daarom heb ik mijn vragen dus niet zelf aan de DA kunnen stellen.

Ter extra informatie, de poes heeft HCM.
En ze is 5 jaar en een paar maanden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je poes is inderdaad in rap tempo veel afgevallen, en zo snel afvallen is niet goed voor katten. Afgezien van de HCM is ze wel gezond begrijp ik? Onbeperkt kunnen eten is altijd het beste voor een kat, omdat ze graag vaker kleinere hapjes eten. Een schrokop kan je laten puzzelen/jagen om het eten binnen te krijgen. Ik neem aan dat ze nu een goed figuurtje heeft? Probeer het dan met onbeperkt eten, al zou ik niet zo snel hoog-calorisch voer uit de kast halen. Monitor haar gewicht ondertussen goed, dan kan je snel op veranderingen inspringen. Het lijkt me sowieso een goed plan om je nieuwe dierenarts even te bellen met je vragen: hij heeft de poes gezien per slot, en wellicht kan hij je uitleggen waarom hij de poes aan calorierijk voer wil zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100