Zijn er ook andere dieren die soms eten voor de smaak?

Mensen eten natuurlijk voor overleven, maar ook soms omdat het gewoon lekker is. Gebeurt dit ook bij andere dieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het algemeen niet, nee. Net als bij mensen zijn er bv sommige dieren als honden (kaas) en ook sommige katten die dit doen, maar zeker niet alle. Sommige mensen gaan overstag als iets lekker is, maar zeker niet allemaal. Als je een documentaire op tv ziet denk je wellicht 'die leeuwen die dat karkas van de laatste flinters vlees ontdoen met smakkende tong... genieten echt!' Echter dat is hun manier om te overleven NIET om te genieten, alles eten wat er is. Zij hebben niet dagelijks een maaltijd voor hun neus, dus eten maximaal wat er is. Dus nee, zeker niet alle maar wel af en toe. Mijn eerste kater vond olijven heerlijk! en een andere kon heel erg genieten van plakjes rosbief :) -----/----- Toevoeging: Ik las de vraag verkeerd.. Het antwoord is dus ja, er zijn zeker dieren die ook voor de lekker eten voor de smaak dus. Mijn voorbeeld van katten de een met olijven en de andere met rosbief en ook nog de hond van vriendin was gek op plakje kaas :)

Toegevoegd op 03 maart 2018 10:33: tekst

Ja, ik denk zelfs wel nagenoeg alle dieren. Kijk maar naar je huisdieren. Als ze al hun nodige eten op hebben, en ze kunnen nog iets lekkers bemachtigen, dan pakken ze dat ook. In het wild eten dieren ook meer als nodig wanneer het lekker is.

Ja zeker, beren zoeken honing, ratten zoeken het lekkerste voedsel tussen het afval, en muizen etrn de appels die het zoetst smaken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100