Die vetbolletjes voor vogels met een netje er om heen (mezenbollen), moeten die per se opgehangen worden, of kun je ze ook in een vogelvoerbak leggen?

Toegevoegd na 15 minuten:
Dat netje laat ik er liever om heen zitten, want ik zie telkens spechten afkomen op los voer in de vogelvoerbak. Ik denk dat dat net te fijnmazig voor spechten is. Zo kan ik het behouden voor kleine vogels.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan ook. Eigenlijk worden ze opgehangen opdat er geen ongewenste vogels van meegenieten. Die grote vogels mogen natuurlijk ook wel wat lekkers, maar kunnen deze bollen binnen een paar minuten volslagen uit elkaar pikken en dan is er voor de mezen, roodborstjes en ander klein grut, niets meer over. Als je dat niet erg vindt leg je ze neer, ook goed.

ja ze kunnen ook in vogelfoerbakjes en ook op foedertafeltjes maar dat kun je het beste doen als je een goede foto van de vogel wil

Ik zou het netje er af halen, de kleine vogels kunnen met hun pootjes vast komen te zitten, met soms de dood als gevolg. Desnoods in kleine vogelhuisjes waar de grotere vogels niet bij kunnen.

Een oplossing hiervoor is een metalen bol met flinke openingen waarin kleine vogels de vetbol kunnen opeten. Let wel: Zonder netje want het is gebleken heel riskant met de dood tot gevolg voor kleine vogeltjes in het ergste geval. Ook een koker te koop waar de vetbol makkelijk bereikbaar is voor grotere vogels. Een andere oplossing is met een hamer de vetbol tot kleine stukjes te verpulveren en deze in een eethuisje aan de muur te hangen. Vetbollenhouder -link- een van de mogelijkheden te koop bij de Vogelbescherming webshop, even scrollen en je ziet er meer

Bronnen:
https://www.vogelbeschermingshop.nl/london...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100