Hoe oud wordt gemiddeld een amerikaanse Stafford Terriër ?

Dan bedoel ik er een met een stamboom (schijnt dat die korter leven dan de gemiddelde bastaard).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

10 tot 12 jaar http://www.hondeninfo.net/rashond.php?rasid=10 over het algemeen worden bastaardjes inderdaad ouder omdat die wat sterker zijn (niet doorgefokt, dus ook niet de bijbehorende ziekten)

Levensverwachting van de American Staffordshire Terriër 9 tot 15 jaar

er zijn altijd uitzonderingen op de regel maar gemiddeld wordt een rashond 10 jaar , er is ook nog verschil tussen kleine en grote rassen . Kleine rassen kunnen 10+ worden ( yorksire terriers of poedels kunnen erg oud worden bv.) Grote rassen worden gemiddeld 8 jaar.(deense dog)

Er is veel misverstand over stamboom- en stamboomloze honden en hun gezondheid. Als het goed is en er wordt volgens goede combinaties gefokt, hebben ze beide evenveel kansen een respectabele leeftijd te bereiken. Helaas wordt er omwille van het geld veel met stambomen geknoeid en worden er honden afgeleverd met stambomen, die vals zijn aangemaakt en ook niet bij de hond horen. Een Amerikaanse Stafford kan een leeftijd van rond de 12 jaar bereiken. Hangt behalve van erfelijke factoren ook sterk af van onderhoud en leefwijze van het dier.

verschilt heel erg per hond, in dit geval de stafford. zo ken ik een stafford die 16 is geworden en 1 die 11 is geworden. het ligt voornamelijk aan het feit hoe goed je ze verzorgd. krijgen ze genoeg beweging, genoeg te eten, genoeg liefde (is ook erg belangrijk!) etc. en natuurlijk spelen erfelijke factoren ook voor een heel erg groot deel mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100