Hoe kan ik mijn hond minder pijn laten hebben zonder medicatie

Mijn oudste hond Spike nu net 2 jaar heeft een ernstige vorm van HD,artrose en een verschoven ruggenwervel net boven zijn staart. Het is een kruising tussen een bordeaux dog/rottweiler dus een grote hond hij woog 75 nu nog 70 .
Hij staat op dieet.

Heb op aanraden van dierenarts een hond bij aangeschaft want hij moet in beweging blijven maar hij mag niet te lang lopen. Dus een hond aangeschaft rustig van aard en dit gaat goed .

Maar hij slikt medicatie soms meerdere op een dag ligt ook aan het weer bij vochtig weer slikt hij meer medicatie als op een warme dag.

Nu zou ik graag tips willen voor pijn vermindering zonder teveel medicatie wil zolang mogenlijk nog genieten van mijn hond hij is nog zo jong.

Alle info is welkom :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel goed dat je ook doorzoekt en hem nog een zo goed mogelijk leven wil geven!;) Toevallig heb ik hier ook 1 hond met vergelijkbare (aangeboren) aandoeningen en ook rond de 2 jaar Ze is al enorm vooruitgegaan toen we via onze DA een schema kregen met gerichte (fysio) oefeningen voor vooral haar hele achterhand. Ook goed is dagelijks een eindje fietsen en dan zorgen dat je goed afremt bij de bochten die links/rechts 90 graden zijn. Beter 2 x daags bv 15 minuten, dan 1 x daags 30 min ;) Als pijnstiller (ontkom je bijna niet aan) gebruiken wij nu carporal, bijna zelfde als de bekendere rimadyl en veel betaalbaarder. Beweging met mate en aangepast blijft voor deze aandoeningen heel belangrijk. Hem laten spelen met een rustige 2e hond is ook zeer goed, vaak een wat kleinere hond zodat ze 'aangepast" spelen kunnen. Verder kan je (ook tijdens de zo nodige spieropbouw en deze zo houden) hem heel goed glucosamine geven! Binnen enkele weken kan je al resultaten zien! http://www.detuinen.nl/de-tuinen-glucosamine-chondroitine-msm-en-omega-3-6-9.html/ Deze is ons iig goed bevallen en kan ook zonder bijwerkingen steeds gebruikt worden. Op deze manier zal je op zijn betere dagen ook minder pijnstilling hoeven geven ;) verder, mits in de buurt , maar is wel duur) is hydrotherapie zeer goed, maar niet alle honden vinden waterbaden geweldig haha . succes!

een van m'n katten heeft artrose, en die heeft baat bij glucosamine met chondroitine, plus visolie. je ziet pas na een week of zes resultaat, dus wel geduld hebben. daarnaast moet ik op sommige dagen toch metacam geven, waar ik ook niet onverdeeld blij mee ben. ik experimenteer wat, en zoek de laagst mogelijke werkzame dosis op. met wat jouw hond mankeert, zal je verder toch niet helemaal buiten pijnstillers kunnen vrees ik.

je zou ook accupuntuur kunnen proberen, of homeopatische middelen deze worden aan dieren heel veel met succes gegeven

Begrijpelijk dat je zo lang mogelijk wilt genieten van je hond en ik zal wel dooit worden gegooit met minnen maar dat maakt me niet uit. Ik kan de situatioe slecht inschatten in jou geval van hoeveel die hond al dan niet met medicijnen moet leiden en of dat voor de hond zelf acceptabel is. Is het echt afzien en kan het dier niet veel meer of heeft (te) veel en (te) vaak pijn, dan zou je je eigen wensen een lagere prioriteit moeten geven en het dier rust gunnen. Begrijp me goed dat ik NIET zeg ja je iets fout doet of anders zou moeten doen, maar al te vaak denken de mensen (ook als het om dieren gaat te veel in de ik variant. Ik ben gek op dieren maar als een van mijn dieren moet leiden maakt ik daar een eind aan op een manier die het dier verdiend na jaren trouwe dienst. In jou situatie gaat het helemaal niet om de medicijnen maar om de pijn van je dier. En hoe tegenstrijdig dit ook moge klinken in geval van leiden het dier uit zijn lijden verlossen. (nogmaals als het niet anders kan).

Ik heb je verhaal met aandacht gelezen, als ervaren fokker die de honden(ook ooit onze pups geweest) die onze pups hebben doen ontstaan na drie nestjes de ouder-honden met pensioen laten gaan, -ze blijven bij ons en worden verwend en zeer goed verzorgd- Krijgen ze dan klachten aan hun gewrichten dan is de eerste/beste keuze glucosamine en metacam, een COX2 AID. Dit middel wat ook door mensen met reuma gebruikt wordt, geeft de minste klachten (zoals maag/darmproblemen ) en werkt beter dan NSAID's. Het zorgt voor een goede ontstekingsremming en pijnbestrijding, de glucosamine helpt mee het kraakbeen te herstellen en een beweging onder lichte belasting (zwemmen in warm water) zorgt voor voldoende doorstroming en afvoer van afvalstoffen. Onze hondjes worden dan ook veel ouder dan gemiddeld en dat in goede gezondheid. Ook zelf moet ik vanwege zwaar nekletsel metacam gebruiken, het bleek de beste ontstekingremmer met de minste bijwerkingen. Verder gebruiken we Farmfood en diepvriespens. Deze combinatie is na 30 jaar ervaring ontstaan. Never change a winning team (uitspraak van onze arts)

Je zou eens contact kunnen opnemen met een chiropractor of acupuncturist. Zorg dan wel dat je iemand consulteert die óók dierenarts is; chiropractors die zijn opgeleid om mensen te behandelen kunnen dieren zelfs beschadigen. Een goede dierenarts/chiropractor/acupuncturist is Anneke Schellingerhout, zie www.jyoti.nl. Als zij te ver weg woont kan ze je vast naar een goede collega verwijzen. Voor meer informatie over chiropractie zie www.kattengedragstherapie.nl > tips > medisch. Verder neem ik aan dat je hond glucosamine krijgt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100