hoe leer je een vogel slecht gedrag af

ik heb een agapornis en die byt probeert me steeds te ayten maar hy eet wel uit me hand hoe leer ik dat byten af hy is nog niet gekortwiekt en nog niet tam

Weet jij het antwoord?

/2500

In een eerdere vraag zeg je dat jouw agarponis juist heel tam is en je hem trucjes wilt leren. Of heb je er meer? Nu begrijp ik er helemaal niets meer van. Ik denk dat je dat beest te veel dwingt om dingen te doen die hij misschien helemaal niet wil.

Zoals ik al in een eerder antwoord op eenzelfde soort vraag maar dan in andere bewoordingen heb aangegeven: het is een volwassen beestje, je kunt hem niet van de een op de andere dag afleren te bijten. Dit lukt alleen met heel veel tijd, liefde en geduld. Voer hem uit de hand, probeer ondertussen met de wijsvinger van je andere hand zachtjes in zijn nekje te kriebelen. En nog even een opmerking op: "Hij is nog niet gekortwiekt"... waarom zou je dat doen? Een vogel hoort te kunnen vliegen, waarom zou je hem dat recht afnemen? Dan zou ik juist gaan bijten, omdat dat het enig overgebleven wapen is.

Alleen bij aanschaf en als ze het nest mogen verlaten, dan maakt men een redelijke kans om een papegaai te vormen. Kortwieken is niet nodig . Het is juist leuk na het treffen van diverse voorzorgsmaatregelen om die kleine vogel even los te laten vliegen tijdens het schoonmaken van de kooi. U kunt zich ook even verdiepen in de materie over die vogels. Voor de rest heeft u veel geduld en liefde nodig voor zo,n lief dier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100