hoe maak je een oudere agapornis tam

Ik heb gisteren een agapornis van iemand gekregen maar hij bijt als je een vinger in door de tralies doet hoe zorg ik dat hij tam wordt of in ieder geval stopt met bijten hij mag wel lief knabbelen maar niet vals bijten.
hoe maak ik hem tam of in ieder geval minder vals en schuw.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet of het ooit gaat lukken dat hij heel tam wordt. Dit gedrag is waarschijnlijk al een gewoonte. Maar: je hebt 'm gisteren pas gekregen, dus hij is nog aan het wennen en geef 'm daar de tijd voor. Laat hem niet meer in je vinger bijten, maar ga vaak even bij hem kijken en praat rustig tegen hem. Hij moet aan je wennen. Hij zou trouwens eigenlijk een maatje moeten hebben, eentje is een beetje alleen. Kijk anders eens op de link hieronder, of elders op internet voor meer info. Veel plezier met 'm! Mooie vogels!

Bronnen:
http://www.agapornisvogels.nl/aanschaf.htm

Als een agapornis al op leeftijd is zul je hem echt niet meer tammer krijger. De eerste maanden/jaren zijn hiervoor van groot belang, daarna wordt het steeds moeilijker.

ik raad je aan om naar het onderstaande forum te gaan daar kan je met anderen gedachten uitwisselen over agapornis,mensen die er zelf dus één of meerdere bezitten kunnen jouw beter raad geven. Ook de 2de site is interessant voor jouw

Bronnen:
http://www.fluffies.org/nl/agapornis-dwerg...
www.parrotbunch.com

Keiharde knal op zn kop geven alstie bijt..:D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100