wat moet je doen met katten in je tuin die alles onderkakken woord er gek van

koop ieder jaar voor 200euro planten en die katten maar kakken en plassen in mijn tuin niet zo lekker wat kan ik er aan doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb er zelf ook ooit last van gehad. Wat ik toen heb gedaan was een beetje (niet meer dan 1 dopje) schoonmaakammoniak in de hoek waar dat beest altijd zijn behoefte deed. Nooit meer teruggezien...

Je hebt van die korrels die ontzettend meuren.., maar die houden wel de katten weg en dienen ondertussen ook als meststof Toegevoegd op 12-05-2009 15:55:59 hier nog een lijstje met tips Toegevoegd op 12-05-2009 15:58:02 Die korrels die ik bedoelde zijn trouwens cacaodoppen

Bronnen:
http://www.huishoudplaza.nl/hhp_article_sh...

Je kan bij diernetuinen soms uitwerpselen van hun grote katten krijgen (bv leeuwen). Aangezien katten territoriaal zijn, heeft dit meestal het effect dat onze huiskatjes wegblijven uit de tuinen waar de grote neven hun spul hebben liggen. LAngs de randen van de tuin strooien en je zou er vanaf moeten zijn.

Ik neem aan dat Luchtbuks niet echt het antwoord is waar je op wacht :) Dan hieronder een link met wat "huishoudelijke" tips.

Bronnen:
http://www.huishoudplaza.nl/hhp_article_sh...

Koffie strooien. Dit werkt echt.

zelf zeg ik altijd tegen de buren dat ze gerust een emmertje water over mn kat mogen gooien als ze m niet in de tuin willen hebben.. een sproeier of sprinklersysteem kan ook helpen. Toegevoegd op 12-05-2009 16:05:29 o en ik vond nog wat info over alternatieve beplanting die kan helpen: Men kan ook planten in de tuin plaatsen waar de katten een hekel aan hebben waardoor ze weg blijven uit uw tuin. Zet deze planten op strategische plaatsen in uw tuin om de toevallige voorbijganger te laten weten dat hij niet welkom is. planten die citroengeur verspreiden: Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek) Dictamnus (vuurwerkplant) Aloysia triphylla (citroenverbena) Ruta graveolens (wijnruit) helpt ook bij het op afstand houden van katten. Stekelige mei- en vuurdoorn op strategische plaatsen ziet de kat niet zitten. Een hoop stekelige takken van deze heesters op plaatsen waar de kat uw tuin binnenkomt kan ook helpen. Dit kan de katten aanmoedigen een andere kant op te gaan. Zorg wel dat de kat er niet zomaar over kan springen. Een andere iets radicalere manier om te voorkomen dat de katten de tuin als kattenbak gaan gebruiken is het leggen van stekelig snoeisel tussen de planten. De katten zullen hier niet graag tussen zitten. Het ziet er misschien wel niet zo keurig uit maar het helpt wel om de ongewenste nalatenschap van de katten weg te krijgen.

Bronnen:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/6968...

Koffie, witte peper werken heel goed, hond met anti-kat-mindset in de tuin zetten misschien ook

Dit klinkt raar, maar de truc is te zorgen dat een kat niet snel _uit_ je tuin kan komen. Katten willen altijd een vluchtweg hebben. Zien ze dat ze niet snel weg kunnen komen, dan mijden ze die plek. Onze tuin heeft links van dat stevige gaaswerk, tot op de bodem, waar planten tegenaan groeien. Komt geen kat doorheen of overheen. Rechts een gewone houten schutting. Schutting is smal, dus kat kan er niet bovenop zitten. Voor de schutting groeit liguster, dus kat kan niet snel tegen de schutting opklauteren. Achter een houten schutting, maar die is breed. Groeit nu ook liguster voor. Vroeger liepen de katten op de horizontale bovenkant van die schutting. Dus heb ik gewoon kippengaas genomen, daar smalle repen van geknipt, die tot een heel lange halve buis gevouwen, en als een soort "tunnel van gaas" bovenop de schutting gezet. 't Is dus gaas, dus je ziet het bijna niet. De dagen daarop klonk er met regelmaat een flink kattengekrijs. Dat was dan weer een kat die ontdekte dat hij daar nu niet meer kon lopen. De volgende ochtend moest ik dan mijn ingedeukte "tunnel van gaas" weer uitdeuken. Na een paar dagen hadden alle katten begrepen dat de schutting onbeloopbaar was geworden. Sindsdien nooit meer katten in de tuin gehad. Daarvoor gemiddeld 50 drollen per week. Bah!

Uit ervaring weet ik dat niets helpt, althans niet zonder het beest pijn te doen. Over alle tips die hierboven zijn gegeven, wil ik zeggen: Het is van de gekke dat van de tuineigenaar verwacht wordt dat HIJ zijn best doet om de katten buiten zijn tuin te houden. De katteneigenaar hoort ervoor te zorgen dat zijn katten niet andermans tuin vol schijten.

als je dan toch voor een boel poen planten koopt, neem dan wat van deze planten... daar hebben de meeste katten een hekel aan * Ruta graveolens (wijnruit) * Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek/tuingeranium) * Dictamnus (vuurwerkplant) * Aloysia triphylla (citroenverbena) * (Tagetes) Afrikaantjes * Boerenwormkruid * Struiken met doorns en stekels (meidoorn vuurdoorn, klimroos) *zorg dat er geen onbegroeide aarde is, die aantrekkelijk is als kattenbak... gebruik daarvoor bodembedekkers... *kale grond kun natuurlijk bestrooien met in stukken geknipte takken met stekels of dorens (maar dat is ook niet zo vriendelijk voor je eigen voeten) of afdekken met cacaodoppen. Deze vormen na verloop van tijd een vrij dichte laag waarin het niet gaaf graven is. Daarnaast zien cacaodoppen er aardig uit, ze houden vocht vast en ze onderdrukken onkruid (te krijgen bij tuincentrum) *als je jonge plantjes in je tuin zet of iets zaait steek er dan een flinke hoeveelheid satéprikkers met de punt naar boven in... daar hebben katten echt een hekel aan... succes ermee...

Kattenbak binnen zetten. Katten poep en plas zijn goed voor de planten. Ik heb zelf ook katten en die gaan ook naarbuiten, als ze moeten poepen of plassen gaan ze automatisch naar binnen in de kattenbak. IK heb ze nog nooit in mijn tuin zien plassen of poepen. Misschien moet je het ze gewoon afleren net als bij honden.

zelf gooi ik altijd de oude koffie uit de koffie filter of senseo pad tussen de planten. dit is niet milieu belastend, goed voor de planten en we hebben geen last meer van katten!

uiteindelijk blijkt dat je er niets aan kan doen, katten hebben wel een hekel aan honden dus koop een hond een maak een luik :)

Ik zou gewoon denken; ach ik woon tenminste niet in azie of afrika... daar poepen olifanten in je tuin! pffffffff

Je kunt op je schutting zwakke stroom zetten , hebben ze het maar een keer gevoeld hoe zwak dan ook maar,ze zullen er erg van schrikken en komen niet zo vlug meer terug,om verwarring te voorkomen dit is niet dodelijk ik ben een dierenvriend in hart en nieren.

Mijn katten doen binnen en buiten hun behoefte, maar ik zie het maar gewoon als mest... voordeel is wel dat mijn katten alles netjes onderspaaien als ze klaar zijn, dus ik zie en ruik het niet... Als ik in het begin van het voorjaar dan alles omspit zijn de drolletjes al ver genoeg vergaan om ze niet meer te herkennen! Als de katten niet van jou zijn, en dat begrijp ik uit je vraag, zou ik het inderdaad met water sproeien en koffie/peper proberen. Niet alle katten hebben schrik van honden, en als het erop aankomt, en een kat wil kwaad, zal je hond voortaan liever katten mijden, dan nog zo'n kras in zijn gezicht... Succes!

Als je zelf geen huisdieren hebt en/of kleine kinderen hebt, en deze nooit over de vloer hebt, dan is daar een hele goede oplossing voor. Er is een apparaat in de markt die, eenmaal aangesloten, een irritant geluid veroorzaakt welke alleen honden en katten kunnen horen (en kleine kinderen). Geheid dat je geen last meer hebt van andere katten. Overleg dit wel met je buren!!! Als deze namelijk huisdieren hebben dan kan het wel eens zijn dat ze ook uit hun eigen tuin worden weggejaagd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100