hoeveel eten zoenvissen per dag

Wij hebben sinds vandaag 2 zoenvissen in huis en nu is mijn vraag hoeveel die per dag eten
ik heb namelijk gelezen dat ze ook gewoon zeewier en algen uit het aquarium verorberen
maar hoeveel van het gewone vlokjesvoer eten ze ?
ik heb tetra min crisps in huis
wie kan mij helpen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je ze ze naar behoefte kunnen voeren,dus wat ze in 5 minuten op eten staat vaak ook op de verpakking,eerst met weinig beginnen en langzijaam aan kijken hoeveel ze eten en laten liggen.

Ja ze eten ook algen en verder het liefst groenvoer, i.p.v. vlokjes. De zoenvis heeft voornamelijk algen op het menu staan en is de hele dag in de touw om de ruiten, planten en decoratie keurig schoon te eten. Zijn er geen algen (meer) te vinden in het aquarium, geef de vis dan geregeld (geblancheerde) blaadjes sla, waterkers, spinazie en eventueel speciale voedertabletten voor planteneters. Zoenvissen eten daarnaast ook vlokvoer en levend voer, maar ze verkommeren snel zonder plantaardige voeding.

Bronnen:
http://users.telenet.be/mijnaquarium/visse...

De zoenvis heeft voornamelijk algen op het menu staan en is de hele dag in de touw om de ruiten, planten en decoratie keurig schoon te eten. Zijn er geen algen (meer) te vinden in het aquarium, geef de vis dan geregeld (geblancheerde) blaadjes sla, waterkers, spinazie en eventueel speciale voedertabletten voor planteneters. Zoenvissen eten daarnaast ook vlokvoer en levend voer, maar ze verkommeren snel zonder plantaardige voeding. ik kon helaas niet vindenhoeveel ze eten.

de zoenvis is een makkelijke eter hij eet zowel planten en zelfs dieren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100