Mijn kitten gaat naar mijn broer en zijn kat. Mijn broer is overdag weg, hoe kan ik er voor zorgen dat ze elk hun eigen voeding krijgen?

Ivm vakantie gaat mijn kitten daar dus heen. De kat van mijn broer en mijn kitten kunnen prima met elkaar overweg, maar mijn kitten wil dolgraag het bakje van de volwassen kat leegeten. Hoe kan ik er voor zorgen dat dat niet gebeurd en dat hij zijn eigen kittenvoeding krijgt? Ze kunnen allebei overal in huis komen.

Toegevoegd na 11 minuten:
De kitten is 3 maanden oud en hij zal er twee weken verblijven.

Klimmen kan hij als de beste, het is net een aapje ;)

Toegevoegd na 12 minuten:
We hebben het trouwens over brokken, natvoeding krijgen ze niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

een oplossing zou zijn een luikje wat op een magneet werkt, en dan alleen de volwassen kat een bandje om, zodat de kleine er niet bij kan komen. alleen voor de vakantie is dit echter wel begrotelijk. ik zou het zelf geen punt vinden als het kitten gedurende de vakantie gewoon mee eet van het adult voer. ik weet niet hoe oud je kitten is, en of hij al aardig kan klimmen? zo niet, dan zou je het eten op een hoge plek kunnen zetten.

Het kan geen kwaad als het kitten het voer van de volwassen kat eet mits dit een hoogwaardig voor is met een hoog gehalte aan vlees. Dus zet beide katten gewoon op goed volwassen voer. Het kitten moet wel de hele dag eten ter beschikking hebben. Evt als je broer thuis is zou hij het kitten zijn eigen voer kunnen geven. Toegevoegd na 1 minuut: natvoer is erg belangrijk voor een kat omdat katten te weinig drinken. kijk eens op onderstaande site.

Bronnen:
www.kattenplaza.nl/kattenforum

Er bestaan van die voer en waterbakken met reservoir. Elk dier heeft de juiste voeding nodig, zowel vis en vlees. Mbt kattenbrokken moet de kleine het wel kunnen kauwen. Koop zonodig een extra voerbak met reservoir voor jouw kitten. Verdiep je ook eens in deze materie wat een huisdier hebben inhoud. Niet alleen de lusten, maar ook de lasten.

Er zijn bakken die je aan een specifiek dier kunt koppelen, zodat Kat alleen uit bak A kan eten en Kitten alleen uit bak B. Maar dat is voor een vakantie wel een prijzige oplossing denk ik.

Zorg ervoor dat er iemand bij is als ze eten krijgen, en laat ze met een grote afstand of allebei in een andere ruimte eten geven waardoor ze niet bij elkaar kunnen

Wij hebben 3 katten die allemaal andere brokjes krijgen. 's Ochtends voordat wij de deur uit gaan krijgen ze hun eigen brokjes, daar blijven we dan gewoon bij zitten zodat ze niet stiekem van bakje wisselen. Gedurende de dag staat er bij ons gewoon 1 bak met Tom Poes brokjes. Zelfs toen onze jongste kater nog een kitten was vond hij deze al lekker en kon hij deze brokjes kauwen. Als we 's avonds thuis zijn krijgen ze gedurende de avond nog een paar keer hun eigen brokjes en een klein beetje nat voer. Zo werkt het bij ons prima! Ze komen alledrie niets tekort en ze eten nog gevarieerd ook. En vergeet niet dat katten overdag veel slapen dus dat er van eten misschien niet zoveel komt ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100