bestaat de mogelijkheid om een hond "op proef" te krijgen?

Ik wil al heel lang een hond maar mijn vriend denkt omdat we allebei werken dat dit niks voor ons is. Ik wil dit echter wel graag echt uitsluiten voor ik zeker weet dat dit niks voor ons is en daarom dus mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klinkt raar maar om niet één of andere hond blij te maken met een dooie mus KUN je proberen droog te oefenen. Je denkt goed na wat je allemaal moet met een hond en daar reserveer je tijd voor. Dus 's ochtends eerder opstaan voor voeren en uitlaten (maar maar gewoon een ochtendwandeling van 20 minuten) etc etc Als je dan na een week denkt, jeee het regent ik sla vandaag over, ben je duidelijk niet geschikt. Maar..... misschien zie je wel helemaal het heilige vuur, loop je heerlijk buiten in de ochtend en avond en denk je: ik wil nooit meer anders, dan kun je het overwegen. Ik zie hier regelmatig de " uitlaatservice" lopen met een hele roedel honden. Dat kost geld natuurlijk maar de honden gaan overdag uitgebreid naar buiten dus als je zoiets regelt zou het in principe kunnen. Toegevoegd na 3 minuten: PS het is niet dat ik het perse wil promoten maar ik ken VEEL drukke gezinnen die toch een hond hebben. en ik ken ook mensen die de hele dag thuis zitten en hun arme hond ook. Beest komt 2x 10 minuten voor de deur buiten en dat is dat. Dus in mijn optiek beter allebei werken en toch goed zijn voor je hond dan een stel die tijd zat hebben en het beest alsnog verwaarlozen. Het is maar hoe je het invult

Je zou het bij een asiel kunnen proberen, maar bij voorbaat ga ik je vriend al gelijk geven. Het gaat er niet om of het al dan niet "iets" is voor jullie, je moet ook aan de hond denken. Hoe denk je dat hij het vind om 5 dagen per week de hele dag alleen te zitten? Dat kun je een hond gewoon echt niet aandoen.

Ik zou er inderdaad niet aan beginnen. Zeker niet met de mentaliteit 'kan ik een hond op proef krijgen'? Een hond is geen voorwerp maar een levend wezen. Als die zo 5 keer op proef moet komen bij gezinnen die hem verwaarlozen dan zal het dier snel sterven van eenzaamheid.

Je zou aan kennissen, familie of vrienden met een hond kunnen vragen, of hun hond een weekje bij jullie mag logeren. Als jullie beiden fulltime of vrijwel fulltime werken en je zou dat aan mij vragen, dan zou ik dat absoluut niet doen. Een hond is een roedeldier en hoort thuis in een roedel: uuuuren per dag alleen zijn is geen "hondlievend" leven.

Als je een hond bij het asiel haalt kun je hem binnen een paar weken gewoon terugbrengen (en je geld krijg je ook terug)

Bij een asiel wordt altijd gevraagd naar je leefomstandigheden. Als je aangeeft dat jullie beiden een hele week werken, krijg je zeker geen hond mee. Wat anders is het, als je de hond mee kan nemen naar je werk. Ik hoor heel vaak dat honden mee mogen naar kantoor of winkel, zodat ze tijdens werkuren niet alleen thuis hoeven te blijven. Onze groenteboer neemt zijn hond ook mee naar de zaak. Ligt hij lekker achter te slapen op zijn kantoortje. Als je een hond mee mag nemen uit het asiel, is het eigenlijk alleen om te zien of de hond bij jullie past. Niet of de hond zich kan aanpassen aan een niet-hondse situatie. Pas na twee weken, als de hond gewend is aan de gewijzigde omgeving zal hij zich tonen zoals hij eigenlijk is. Daar is die mogelijke proefperiode voor. Als jullie beiden werken en de hond moet alleen thuisblijven, ben je niet eerlijk bezig. Mocht je een moeder hebben waar hij overdag heen kan, of een buurvrouw die honden uitlaten het einde vindt, dan kan het weer wel. Maar altijd afhankelijk zijn van anderen is geen prettig idee en als het niet meer uitkomt, zit de hond met de gebakken peren (en een volle blaas).

Ik heb voor ik zelf een hond heb genomen, me regelmatig aangeboden als oppas. De logeer honden stroomde al snel binnen. Een weekendje hond van mijn broer, weekje bejaarde hond vriend, enz. Dus ik zou zeggen: de vakantie komt er aan en er zijn vast wel mensen in jouw omgeving blij met een oppas adresje. Het is een prima manier om ze zien hoe het is om een hond te hebben.

Wat ik mis in alle antwoorden en reacties is het volgende: In asiels zitten honden die beter af zouden kunnen zijn in een huiskamer waar ze uren met rust gelaten worden, bij mij part vijf dagen in de week, dan in het asiel. Ik doel op oudere honden die bijvoorbeeld als onbedoelde erfenis zijn achtergebleven en vaak moeilijk of helemaal niet herplaatst kunnen worden. Navraag bij diverse asielen én vooral eerlijke uitleg van de situatie zou er best toe kunnen lijden dat er één specifieke hond een groot plezier gedaan kan worden. Er zitten honden die wegkwijnen in een asiel en het beter hebben in voorgestelde nieuwe situatie. Je dient je te realiseren dat dit in goed overleg met het asiel moet gaan en dat deze groep honden een historie of misschien beperkingen hebben waaraan je willens en wetens gaat beginnen. Behalve deze specifieke uitzondering heb ook ik dezelfde mening als de rest: géén tijd genoeg over: géén huisdier die dat wél nodig heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100