Klopt dit over katten en hoe weet je wat voor een soort het is...?

Het volgende las ik net op een site,

Eigenlijk zou je moeten nadenken over wat voor kat wil je eigenlijk? Wil je een boerderijkat, neem dan een boerderijkitten. Wil je een buitenkat, neem dan een buitenkitten. Wil je een binnenkat, neem dan een binnenkitten. Wil je een huiskat, neem dan een huiskitten.

Ik heb mijn kitten gehaald na aanleiding van een advertentie uit de krant. Daarin las ik namelijk dat het asiel overvol zat omdat veel mensen hun katten dumpte vanwege de vakantie periode...

Nu heb ik geen flauw idee wat voor type kat ik heb... Maakt dat veel uit?
Ik ben van plan hem pas na buiten te laten als hij wat ouder is (hij is nu 12weken schatte ze in het asiel.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is leuk bedacht allemaal, maar in welke omstandigheden een kat leeft, is vooral een kwestie van gewenning, en niet zozeer van genetische aanleg. Een kitten van een huiskat kan dus een uitstekende boerderijkat worden, en een kitten van een boerderijkat doet het prima op een flat. Wel zou er met sommige raskatten een bepaald gedrag ingefokt kunnen zijn dat beter past in de ene of de andere omgeving (een siamees is wellicht te sociaal om altijd rond een boerderij te scharrelen, en een opgedofte pers zie ik daar ook niet snel zijn jachtgebied afbakenen, maar helemaal onmogelijk is het niet. Neem dus gewoon een leuke kitten, en voed hem op zoals jou het beste acht. Je doet het beestje er absoluut niets tekort mee, zolang er aan zijn primaire levensbehoeften wordt voldaan. En een kat die niet hoeft te overleven van de jacht, kan uitstekend zonder buitenterritorium.

kittens die van een boerderij komen, kunnen slecht op mensen gesocialiseerd zijn, als ze zijn opgegroeid in de stal. verder is het maar net wat jij wil: je kan je kat binnenhouden en dan heb je een binnenkat. je kan ook je kat vrij naar buiten laten, en dan heb je een buitenkat. je hebt gewoon een mooi lief kitten in huis gehaald :) als je hem buiten wil laten, wacht dan tot na de castratie, die je met 5 mnd kan laten doen. veel plezier nog met je kitten!

Heb zelf een kat gehad, als kitten uit het asiel gehaald. Dit was een zwerfkatje, en ze is altijd schuw gebleven. Dus volgens mij maakt het wel degelijk uit, wat voor baby-tijd je kitten heeft gehad. Dus of ze/hij goed gesocialiseerd is of niet.

Zoals eerder al aangegeven heeft dit inderdaad te maken met de socialisatie. Welke overigens loopt tot zeker 16 weken. Ik snap daarom ook niet waarom kittens met 12 (vaker nog 8) weken zonder broertje of zusje gewoon in een asiel meegegeven wordt. Wil je dus dat je kitten sociaal opgegroeid, haal dan nog een broertje of zusje van hem uit het asiel. Dan heeft je katertje iemand om mee te spelen en kan hij zijn sociale gedrag goed ontwikkelen. Dit verkleind ook de kans op gedragsproblemen.

Bronnen:
http://www.kattengedragstherapie.nl

Volgens mij maakt het niet zoveel uit vanwaar het kitten komt, het hangt er volgen mij vanaf hoe je een kitten traint/opvoed.

Het gedrag van een kat wordt door verscheidene factoren mede bepaald. Een kat die te vroeg bij de moeder is weg gehaald ( lees eerder dan 10/11 weken KAN eerder sociale problemen geven. Eeen kitten die niet gewend is aan mensen ander huisdieren huishoudelijke geluiden,zal eerder schuw blijven. Het is belangerijk jou kitten zoveel mogelijk vanaf het begin aan alles te laten wennen en sowiezo de eertse 6 weken binnen te laten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100