Hoe kom ik van slakken in mijn tropisch zoetwater aquarium af?

De slakken zijn meegekomen met de plantjes die we gekocht hebben. de bak staat pas 3 weken. Er zitten alleen guppen en babyguppen en corrydora's in nu.

Toegevoegd na 2 minuten:
We gebruiken al gastropex maar ik heb niet de indruk dat dit veel helpt. Het is een 120 liter bak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zolang het er niet te veel zijn kan het geen kwaad. Sommige slakkensoorten woelen ook de bodem een beetje om en dat is prima voor de planten. Verder eten ze veel planten afval. Mochten het er teveel worden zou je een paar visjes van het geslacht Botia kunnen kopen. Deze eten de slakken op. Toegevoegd na 3 minuten: Stop met het gebruik van gastropex. Ken het middel zelf niet, maar in praktijk blijkt doorgaans dat dit soort middelen het biologisch evenwicht in je bak verstoort. Slecht voor je planten dus.

Structureel wegvangen Maareh.. Slakken eten algen en houden zo je ruiten & stenen schoon. Ik zou ze lekker laten zitten.

Slakken in je aquarium is een deel van het biologisch evenwicht van het water, ze zijn uitermate nuttig en leuk om te zien, worden de slakken in de toekomst minder, dan is het een teken dat je waterkwaliteit minder wordt en moet je meer / vaker water gaan verversen. In een nieuwe aquarium (vijver) ontwikkelen de slakken explosief, omdat er nog ruim voldoende kalk aanwezig is, nodig om hun huisje te bouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100