Waarom snuffelen honden in je kruis? En waarom zeggen de baasjes daar niets van?

Soms kom ik een hond tegen in mijn straat en dan geef ik hem even een aai en dan voordat ik het doorheb snuffelt de hond naar mijn kruis!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een van de meest geurige plaatsen van het menselijk lichaam, ja! ook als je elke dag jezelf daar wast :) Ze ruiken veel beter dan de mens, en middels de geur op te nemen, identificeert de hond jou. Het snuffelen van de grond en de achterkant van een andere hond of kop hoort bij de communicatie van een hond, als hij de grond snuffelt dan verkent hij de territoria en ruikt ook eventuele partners via de urine. Door te snuffelen aan de geslachtsdelen van zowel hond als mens identificeert hij het geslacht en andere voor de hond belangrijke informatie. Ik leer het mijn honden meteen af, alhoewel het tegen natuurlijk is voor de hond, maar dan gelden de fatsoensnormen. Je laat een hond niet in iemands kruis ruiken. Als een hond dit wel doet, zou je vriendelijk zijn baasje aan kunnen spreken op diens gedrag. Zou in het geval van mijn hond, Mastino Napoletano, meteen betekenen dat het mannelijk/vrouwelijk lijdend voorwerp, minimaal een schone broek moet aantrekken :)))

Midas Dekkers zei het als volgt: "Honden begroeten elkaar bij de achterdeur, katten begroeten elkaar bij de voordeur." Met andere woorden: honden ruiken aan elkaars kruis of kont, katten besnuffelen elkaars neus. Het zou fijn zijn als hondenbaasjes ermee rekening zouden houden dat niet alle mensen vandat gesnuffel gediend zijn.

Als je een hond een aai geeft roept dat vragen op. Een hond geneert zich niet om dan even te ruiken wie hij voor zich heeft. Als baas van een hond vind ik dat ook niet echt leuk. Dan doe ik meestal of ik het niet ziet. Dit is dus de andere kant van de vraag.

De honden herkennen de geuren van honden met de plas.. dus ruiken ze het ook van mensen zoals van honden!

omdat de hond wild weten dat je een hij/zij bent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100