Doen katten elkaar imiteren..?

Wij hebben een nieuwe kat en die is vergeleken met de kat die we al hadden iets amicaler. De kat die wij al hadden begint nu ook dezelfde dingen te doen.. dichtbij ons liggen, In een mandje kruipen (van de nieuwe kat) wat hij nooit deed. De nieuwe kat gaat op haar beurt weer dingen doen die ze de andere kat ziet doen. Kortom ze zitten elkaars gebruiken een beetje na te doen.. Ze zijn na 3 weken nog niet geheel bevriend met elkaar.. Ze grommen soms een beetje als ze elkaar tegenkomen. Het lijkt dus een soort strijd.. Is dit erg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, zolang ze elkaar niet aanvliegen gewoon laten gaan. (Behalve wanneer ze elkaar zouden verwonden natuurlijk, dan grijp je in.) Verder is het logisch dat dit gebeurt, ze zijn hun plaats aan het bepalen in huis en dit hoort erbij. Het zal ook vast gaan lukken want anders hadden ze elkaar allang aangevallen. Het nadoen zie je vaker. De oude kat laat de jonge kat zien dat de plek waar de jonge kat lag in de eerste instantie van hem, de sterkere en dus hoger in rangorde, is. De jonge kat doet de oudere na om te leren hoe het moet. Zoals het er nu uitziet kan er nog van alles gebeuren: ze kunnen uiteindelijk dik bevriend worden of ze zullen elkaar tolereren omdat ze nu eenmaal allebei in hetzelfde huis wonen. Maar elkaar het huis uitvechten, dat zal wel meevallen. Hooguit komt er nog eens een strijd als de jonge kat ouder/sterker wordt. Wanneer beiden katers zijn, of 1 is een kater en de ander een dominate tante, dan zullen ze af en toe nog wel eens even uitproberen wie het nu éigenlijk voor het zeggen heeft in huis. Laat ze maar lekker gaan, het komt wel goed. Niet mee bemoeien en ze allebei even vaak aaien, liefst tegelijk, dan fungeer jij als liefdevolle verbinding.

Dit is niet erg. Katten imiteren elkaar. Dat gaat altijd zo. Mijn kat trommelt met zijn pootjes op de ruit als ie binnen wil. De nieuwe poes doet dit nu ook.

katten kunnen idd ideeen opdoen door andere katten te observeren. schuwe katten kunnen zich ook optrekken aan katten die goed sociaal zijn naar mensen toe. toen nelis bij me kwam wonen, was hij een schuw katje, met een gebroken poot en staart, en erg bang voor mensen. met grote ogen zat hij mijn schootklevers te bekijken. dat hij uiteindelijk zo is losgekomen, heeft zeker te maken gehad met het goede voorbeeld wat hij kreeg.

katten kijken graag de kat uit de boom, geef het wat tijd, alles komt goed. Overigens heb ik wel het idee dat jonge katten oudere katten soms imiteren, zie het als een soort on-vrijwillige opvoeding

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100