De Chip...identificatie van dieren?

Chip je dier en vindt deze bij vermissing snel terug,lees je bij de dierenarts in de praktijk.Als dat nu zo is,waarom lees je dan steeds meer advertenties staan van gevonden dieren met een chip waarvan de eigenaar gezocht wordt?
Bijvoorbeeld in het plaatselijke weekblad staat bijna iedere week wel een stukje van de dierenbescherming van vermiste en gevonden dieren.Dan staat er...gevonden een rode kat...gechipt.
Kan de eigenaar dan niet achterhaald worden?Dan heeft dat chippen toch geen zin,en word er onnodig in zo`n beestje een chip ingebracht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een chip in een dier laat zetten en je verhuist, moet je de chip updaten. Alsdat niet gedaan wordt, kan de eigenaar niet achterhaald worden. Ikkan me voorstellen dat er met de economische achteruitgaang een beol mensen vanwege financiele gronden verhuisd zijn, en de dieren niet hebben laten updaten met de nieuwste adres gegevens.

een chip op zich zegt niets, het is de registratie die van belang is. wij op de ambu krijgen regelmatig gechipte katten binnen waar de eigenaar niet meer van is te achterhalen. de kat is in andere handen overgegaan, de eigenaren zijn verhuisd, hebben een ander telefoonnr, en dat is niet doorgegeven.... het is soms om moedeloos van te worden. gelukkig kunnen we veel vaker eigenaren uitsluitsel geven, dus ik vind de chip een enorme vooruitgang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100