Wat kan ik voor mijn katten doen met deze warmte?

Met een hond kun je nog naar een reacreatieplas gaan of spelen met een waterslang ofzo, maar dat doe je met een kat ook niet.

Ik vindt het zo zielig voor ze, want je kan echt zien dat ze zich zo lang mogelijk maken om maar zoveel mogelijk koelte op te vangen.

Wat kan ik voor ze doen om het ze wat aangenamer te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

geef je katten toegang tot het hele huis, zodat ze zelf de koelste plekken kunnen opzoeken. leg een natte handdoek op de vloer; sommige katten vinden dat prettig om op de liggen. aai ze met een nat washandje, dat is heerlijk verkoelend. sommige katten vinden een teiltje water met wat speeltjes er in geweldig om met hun poten doorheen te maaien.

maak een lekker kattenijsje voor ze van bijvoorbeeld een blikje whiskas

je katten zoeken zelf hun verkoeling dat kunnen ze beter dan honden zorg dat je steeds vers water neerzet en zonodig bv met een nat washandje een keer over t kopje gaan

Ik zag deze week in het krantje van de Boerenbond (Aveve) dat er ook een soort koeltekussens zijn. Mss is dat ook iets voor je katten.

Katten ruiven met dit weer : eens lekker borstelen vinden ze zalig. U mag ze ook nat maken met een vochtige lauwe spons.....eerst weinig water en dan meer en meer . Zorg zeker ook voor kattegras bij het ruiven

NIETS. De katten en poezen weten zelf wat ze doen moeten. Zorg alleen dat er voldoende water staat op diverse plaatsen.

De meeste katten kunnen prima tegen de warmte. Wel kunnen met name katten met witte oren verbranden bij de randen van de oren, dus bij deze katten zal een sunblock op de oorranden aangebracht moeten worden ter bescherming als ze in de zon kunnen komen. Zorg er verder voor dat de kat altijd een schaduwplek kan vinden. Verder voldoende schoon en fris drinkwater neerzetten en een gezonde kat zal nergens last van hebben. Als het warmer wordt zullen katten alles vanzelf rustiger aandoen, meer slapen overdag en minder spelen. Dit is normaal en zo beschermen ze hun lichaam tegen oververhitting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100