Ik heb sinds kort een aquarium van 60L met tot nu toe nog maar één goudvis. gister zwom hij nog vrolijk rond,nu ligt hij op grond (soms zwemt hij wel)

Ik heb pas een aquarium, het water is getest (Test 6 in 1, Tetra) alles was perfect. Gisteren zwom hij, na in tijdje in het water te zitten, vrolijk rond, nu ligt hij tussen de plantjes (beweegt wel met de staart en soms zwemt hij maar steeds op de zelfde plek) In zijn oude kom kwam hij altijd kijken als je voor het raam zat, nu is hij bang. Wat moet ik doen? is hij ziek??

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat hij gewoon even tijd nodig heeft. Zal een vis ook niet moeten wennen aan een nieuwe omgeving?

Dankjewel voor de vele reacties, maar ik heb er een temperatuurmeter in hangen het is constant iets boven de 20 C (krijg het niet lager(hoeft ook niet)) en ik heb heb genoeg eten gegeven, water gecontroleerd. soms zwemt hij wel rond, maar gaat weer terug liggen na een tijdje. Ben inderdaad ook van plan om nog 2 goudvissen erbij te kopen (er zouden morgen (donderdag) weer nieuwe vissen binnen komen bij de dieren winkel. ( ben alleen bang dat de andere vissen het aquarium als het waren 'overnemen' en hij er maar bij ligt. (ik zie het wel) Hij is wel heel gevoelig voor verandering van licht en van mensen in de buurt, terwijl hij dit eerst niet was... Hij hapt ook niet naar eten dat op de oppervlakte drijft. Ik denk dat hij gewoon nog moet wennen. Bedankt voor de reacties!! Mvg, steller van deze vraag :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100