Mijn dochterheeft een bull terrier die haar totaal isoleert. Ze kan niet weg dan blaft hij vreselijk.

Wie heeft een oplossing

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je dochter heeft deze hond dus al 6 jaar....6 jaar, waarin de hond geleerd heeft, dat, als hij zijn blaf opzet, het vrouwtje hem meeneemt, of dat ze bij hem blijft. Als een hond ongewenst gedrag vertoont, zal je dit gedrag weg moeten trainen, en er iets anders voor in de plaats trainen. Dit is bijna onmogelijk om in je eentje te doen, omdat de hond moet gaan leren, dat blaffen averechts werkt : en daar heb je iemand bij nodig, die je helpt. Toch maar even terug naar de hondenschool, en raad vragen, en intussen moet ze zich aanwennen, geen uitgebreide afscheidsceremonie te maken als ze weg moet, en zéker niet de deur inkomen als de hond blaft....pas als hij stil is, mag ze binnenkomen, zodat in elk geval de reactie : blaf=vrouwtje binnen, wegdooft bij de hond. Ook eerst van alles doen, voordat ze de hond begroet, en dan nog heel terloops. Dit gedrag bestaat al jaren, het zal lang duren, vóór er echt verbetering vast te stellen zal zijn.

gewoon gaan. de hond laten wennen aan het feit dat ze terug komt. beginnen met kort weg (tientallen seconden) en opbouwen.

mischien is een anti-blafband iets voor haar. heeft hier goed gewerkt.

Die hond wegdoen. Je laat je toch niet door een hond beknotten in je vrijheid! Toegevoegd na 1 minuut: Maar het kan ook een goede smoes worden om ergens niet naar toe te gaan. En dan is het pas ernstig!! En zeker een reden om de hond weg te doen en terug te keren bij de mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100