Is mijn kat opstandig omdat er een hondje in huis is gekomen?

Onlangs heb ik een puppy van een groter ras.
Deze is natuurlijk heel erg speels, En begrijpt natuurlijk niet dat zijn grootte en speelsheid intimiderend kan zijn voor een kat.
De kat doet logischerwijs ook verdedigend met geblaas en soms een uithaal.
Die uithaal van de kat maakt mij dan nogal zorgen.
Bij de puppy is nog niet bevestigd dat hij immuun is voor veel ziektes die bij honden voorkomen.
Uit veiligheid heb ik de kat nu tijdelijk afgezonderd van de hond tot de hond een sterker immuunsysteem heeft.

De kat leeft nu enkel op de 1e etage.
Daar staat een krabpaal van 2meter,
Een (schone) kattenbak, Een stoel met zachte kussen.
Een soort van ''kattenkamer''

Toch heeft de kat soms meer de drang om lekker even een nummer 1 of 2 te doen op het bed.
Is het niet het bed, Dan is het mijn gordijn, Of iets anders wat zacht aanvoelt.
Het is een poes ovirgens.

Is dit nu pure opstand doordat een nieuweling een deel van haar territorium inneemt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze kat heeft last van stress. Verplaats je eens in de kat. Kat heeft een fantastisch relaxed poezenleven met een lieve baas. Gaat die baas ineens een groot woest spelend beest in huis halen... Weg rust, weg relaxed leven, weg 100 procent aandacht van de baas... En vervolgens neemt die baas ook nog eens een groot deel van je territorium af! Hoe zou jij het vinden als je ineens een huisgenoot krijgt die twee koppen groter is dan jij en de hele tijd onafgebroken woest met je wil spelen? En het is ook nog eens iemand die totaal anders is dan jij... Hij mag in het hele huis vertoeven en jouw bewegingsruimte wordt beperkt tot een kamertje. Je zou er toch hoofdpijn van krijgen.... En je kat gaat er van plassen... Wat een stress! Mocht je een oplossing zoeken voor je probleem, bouw dan een Super cat highway in je huis. Bron: My cat from hell. Op TLC.

Toegevoegd op 09 september 2020 21:40: tekst

Eerlijk gezegd vind ik het geen slimme zet, en ook niet eerlijk tegenover de kat om een pup in huis te halen. De enige kans van slagen is als de hond vanaf de geboorte met katten is opgegroeid, en als de kat vanaf de geboorte honden heeft leren kennen. Nu heb je ook nog eens de bewegingsvrijheid van de kat beperkt, terwijl zij hoogstwaarschijnlijk de hond goed kan horen en ruiken. Zoveel stress kan aanleiding zijn tot blaasontsteking: laar dus als eerste de urine van je kat controleren door een dierenarts, en verhoog de stress bij je kat niet door haar te straffen. Als je vastbesloten bent dit door te zetten, vraag dan begeleiding van een kattengedragsdeskundige, die je de tools kan geven te proberen dit in goede banen te leiden. Voor nu raad ik praktisch gezien een incontinentielaken aan voor op bed, en was je beddengoed met biotex blauw in de machine.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100