Is mijn 65 liter aquarium te klein voor 2 goudvissen?

Ik heb 2 goudvissen 2 jaar terug cadeau gekregen. Ik heb al een groter aquarium voor ze gekocht (van 40 naar 65 liter). Ze blijven alleen steeds verder groeien. Ik ben ontzettend bang dat 65 liter misschien te klein voor ze is. Kan dit kloppen?

(Zie foto. Geen zorgen, vanmiddag ververs ik het water en maak ik het aquarium schoon wanneer mijn vriend er is. :) )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hangt af van het soort goudvis dat je hebt. De ene soort wordt groter dan een ander. Maar de grotere soorten kunnen in een aquarium 30 cm. groot worden. En dan geldt voor iedere soort goudvis de rekenregel, dat per 1 cm. lengte van de vis, je 1,8 liter water nodig hebt. Dus als je de grootste soort goudvis hebt, heb je uiteindelijk per goudvis 30 cm. x 1,8 liter = 54 liter nodig. En voor twee goudvissen 2 x 54 liter = 108 liter. Dus dan zou jouw aquarium van 65 liter niet groot genoeg zijn.

Bronnen:
http://www.eznc.org/CMS/Huisvesting/show.d...

Goudvissen zijn heel vervuilende dieren. Over het algemeen... is er een regel dat je kijkt naar hoe veel cm vis heb je en zo veel liter moet je minimaal hebben. Zo gaat het met kempvisjes, guppy, molly,... Die regel moet je ook gebruiken met de volwassen maat van de visjes. Niet van hoe je ze nu hebt, anders moet je binnenkort een nieuwe bak kopen. Maar voor goudvissen ( en vb discus, arowana,... ) zijn er andere regels. Een enkele goudvis heeft een minimum van 50 l water nodig ( en goede filter en dan nog niet vergeten driewekelijks te verversen met minstens 20 % waterwissel ) . En dat wil zeggen een bak van +/- 60 op 30 op 30 ( en je hebt nog wat ruimte voor kiezeltjes en zo meer over ). Maar die 60 cm is dan weer heel klein als je gaat kijken naar hoe groot zo'n dier kan worden. Grote exemplaren worden al makkelijk 40 cm. ( 47 was de grootste ooit geloof ik ) Dat is vijvermateriaal. -- PS : over de hoeveelheid water te wisselen en hoe lang hiermee te wachten kan je verschillende info vinden. vb Wekelijks 10 %. of elke 2 weken 25 % Na een tijdje merk je hoe het goed gaat en de waterwaardes op goede pijl te houden zijn.

Toegevoegd op 14 maart 2020 14:00: tekst
Bronnen:
https://www.aquariumfans.nl/goudvissen-wat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100