Hoe hou je de buurhonden uit de tuin?

Drollen op het terras zijn gewoon vies; En een baksteen zo dieronvriendelijk. Wat werkt wel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit helpt écht knoflook, potjes met een deksel daar gaatjes in maken en daar uitgeknepen knoflook indoen. De potjes op de kant leggen, de honden hebben een sterker ruikorgaan dan wij ze zullen heel gauw met een grote boog om de tuin heen lopen.

Een klein bordje met de tekst: 'Hier geen hondenpoep aub' Of je maakt een bordje met een afbeelding. Werkt echt!

eventjes wat ammoniak bij de tuinrand aanbrengen, de geur blijft voor dieren langer hangen dan voor mensen. en ze vinden het niet prettig

De buurhonden zijn niet de schuldigen : het zijn dieren, en plassen en poepen doe je nou eenmaal aan de buitengrenzen van je territorium, om een bepaald gebied als 'jouw' territorium af te bakenen. Dat jij niet zo gelukkig bent met de plaats van die grenzen, kan ik me goed voorstellen. Dus : grijp je buren in hun kraag, laat ze eerst je terras 'ontpoepen', schoonmaken en schrobben, en verzoek hen vriendelijk doch zéér dringend hun honden onder controle te houden. Mocht dit niet baten, zou ik, met een binnenstebuiten gekeerd plastic zakje, de drollen oprapen en ze zodanig bij de buren deponeren, dat ze er niet omheen kunnen - met een labeltje eraan, dat jouw grenzen overtreden zijn door hun hond. Een hond geeft een mens héél veel 'lusten', de 'lasten' als poepscheppen hoor je er nou eenmaal bij te nemen : als je je hond uitlaat, ruim je toch ook even op na de grote boodschap van je viervoeter?

Naast het bord van Loenie een poepschep zetten. Onder het bord een bundel plastic zakken hangen. Als je het toevallig ziet gebeuren, een foto maken, en deze op het bord van Loenie prikken.

Je hebt zeker een hele open tuin, waar dieren gewoon binnen kunnen komen. Zo een tuin is natuurlijk ook een keuze. Bedenk dat katten ook poepen en piesen. Bovendien is je tuin erg interessant om te besnuffelen. Kennelijk is het een territorium geworden die begeurt is en moet worden. Je kan je tuin dichtmaken met kippengaas. Of met een plantenspuit op de wacht gaan staan.

"Hondenschrik" o.a. verkrijgbaar bij Intratuin. (100% natuurlijk)

Bronnen:
http://www.groen.net/artikel.asp?id=15796

Ga naar de dierentuin en haal daar poep van wilde dieren en er komt geen dier je tuin meer in! Gewoon ergens neerleggen, en gratis op te halen bij de dierentuin. Tip: woon je ver uit de buurt van een dierentuin, neem dan een voorraadje mee en vries het in. Beetje vies misschien, maar als je het goed verpakt?!?

ik zou gewoon een hek nemen.

gewoon nat spuiten, met de tuinslang...

een schutting ,hekje, of poort met veer die automatisch weer dichtklapt. maar wat vreemd dat de baasjes die honden niet beter in de gaten houden. mijn hond komt me niet bij de buren achter thuis. daar pas ik echt wel voor op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100