Kan ik een hamster houden als iemand in huis allergisch is?

Ik wil heel graag een hamster maar mijn vader is erg allergisch en kan bij deze dieren ook last krijgen van astma. Maar stel ik neem een hamster dan wil ik hem op mijn kamer zetten met mijn deur standaard dicht. Mijn kamer is op zolder waar mijn vader nooit komt, hij slaapt wel een verdieping lager. Kan hij nog steeds zo erg last krijgen van zijn allergie als hij nooit in contact komt met de hamster en als de hamster zo afgelegen in mijn kamer zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vader hoeft niet in contact te komen met de hamster, alleen al contact met huidschilfers is voldoende. Dus als je het beestje even op schoot neemt en daarna je vader een knuffel geeft, kan hij al een allergische reactie krijgen. Het lijkt me riskant. Als je het wel doet: let er bij het schoonmaken van de kooi op dat schilfers, haren en urine (ook een allergeen) in het afval niet elders in het huis terechtkomen.

Toegevoegd op 14 november 2018 12:03: bron
Bronnen:
https://sites.google.com/site/hammieshamstery/faq

Mijn dochter is zwaar allergisch voor onder andere honden, katten, paarden, Huisstofmijt, voorraadmijt etc. Toch hebben wij geregeld een dwerghamster gehad als huisdiertje. Hij of zij stond gewoon in de woonkamer. Dit ging goed! Waarom? In principe reageer je op de huidschilfers van huisdieren. Bij een dwerghamster zijn deze minimaal. Omdat het beestje voornamelijk in het kooitje zit of in een bol, worden deze schilfers minimaal verplaatst in de ruimte. Als jij de hamster op jouw eigen kamer zet, komen deze schilfers sowieso niet terecht in de woonkamer. In principe zou je ook nog je handen kunnen wassen voordat je weer richting woonkamer, keuken gaat. Trouwens, een allergisch persoon kan zich nooit 100% beschermen. In veel winkels, restaurants, openbaar vervoer, mogen ook honden komen, dus huidschilfers. Mensen stellen zich voor, geven een hand, hebben net hun kat geaaid, dus huidschilfers. Iemand heeft zijn hond net geknuffeld voordat hij naar het werk ging, haren en huidschilfers komen op de kleding...... Kortom, een dwerghamster op jouw slaapkamer is een redelijke optie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100