Heeft iemand tips tegen vliegen in huis?

In mijn huis zitten heel veel huisvliegen en strontvliegen hoe kom ik hier vanaf? Er is niet tegenop te meppen.

Weet jij het antwoord?

/2500

1. Hygiëne Het belangrijkste is hygiënische omstandigheden te creëren in je huis en vooral in de keuken. Laat de afwas niet staan, kuis je werkblad, leeg je vuilbakken regelmatig en laat geen voedsel achter in de open lucht. 2. Knoflook, knoflook, Knoflook Vliegen lijken op sommige vlakken erg op mensen: ook zij worden afgestoten door de geur van knoflook. Om vliegen op afstand te houden maak je een afkooksel van knoflook: kook verse en sappige knoflook in water om de oplosbare onderdelen los te weken, zeef de bouillon en zet het resultaat in een kom aan je raam. 3. Zoals in de Provence Vliegen hebben een nog grotere hekel aan de geur van lavendel. Boeketjes, kaarsen, etherische oliën, je kan lavendel in allerlei vormen en manieren vinden. Met dit weer waan je je zo op vakantie in de Provence. 4. Kruidnagel Kruidnagels zijn meestal een goede afweermiddel tegen vliegen. Het beste resultaat krijg je als er een paar in een in half gesneden ui, citroen of sinaasappel steekt. Leg alles in een kom en plaats er zo één in elke kamer van je huis. Voor een langdurig effect: herhaal elke week. 5. Basilicum Andere afstotend middel: basilicum. Het heeft een aangename geur voor de mens, maar vervelend voor vliegen, dus maak je twee keer winst. Een plant kan je overal in huis zetten, maar je kan ook een aantal losse blaadjes overal in huis op strategische plaatsen achterlaten. 6. Azijn Om vliegen weg te jagen, kan je ook gebruik maken van witte azijn. Je kan het gebruiken op verschillende manieren: verwarm het en zet een kommetje aan een raam, of gebruik het om je ruiten te wassen. 7. Ajuin Ook de ui is een bondgenoot in de strijd tegen de vlieg. Gesneden ui of aftreksels kunnen bovenop de kast of aan vensters worden geplaatst. Je kan ook de raamkozijnen inwrijven met ajuin om indringers af te weren. De laatste twee tips zijn extremer. De eerste is zelf een vliegenval te bouwen. Neem een doorzichtige plastic fles en snijd de bovenkant eraf. Giet een zoete vloeistof in de onderkant, en plaats de afgesneden bovenkant er ondersteboven op. De vliegen worden aangetrokken door de vloeistof, maar raken achteraf niet uit de fles. 10. Plakband De tweede ‘radicale’ tip is om kleverige anti-vlieglinten op te hangen. Eenmaal de vlieg erop plakt, kan ze niet meer weg. Vliegen zijn ook kuddedieren, en worden aangetrokken door soortgenoten. Aarzel niet om een dode vlieg op een nieuw lint te plakken en hang het waar je veel last hebt van de indringers.

Bronnen:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130724_00669057

Niet allemaal producten in huis nemen en spuiten en omhoog hangen. Dat is het slechtste wat je kan doen probeer gewoon de deuren en ramen zoveel mogelijk dicht te laten en als het warm is een airco opzetten als de vliegen ee binnen zitten slaag ze dan gewoon dood

-----Horren----- voorkomen dat vliegen binnen komen. Deze zijn kant-en-klaar te koop voor je ramen die je vaak open doet bv keuken, slaapkamers en woonkamer. Heb je een tuin-/balkondeur dan kun je ook een -----vliegengordijn----- aanschaffen, in soorten en maten te koop. Als je toch eens last hebt van een vlieg, zet de ventilator aan en de deur open en ze vliegen vaak zo weer naar buiten. -----Hygiène----- Natuurlijk geen eten-/etensresten open+bloot in huis laten liggen. In de koelkast ermee. Een fruitschaal is in de zomer een minder goed idee, tenzij het verse fruit binnen een paar dagen opgegeten wordt. Het fruit afval in een plastic zakje , dichtknopen! in de vuilniszak gooien. Beter een kleinere vuilniszak kopen en dagelijks weggooien dan een grotere meerdere dagen in huis hebben. Lucht van citroen zijn vliegen niet gek op, knijp een citroen uit en in een glas met water op tafel / aanrecht. Geen eigen ervaring, maar van horen zeggen. Succes ermee!

een vliegen mepper bij je houden en dan als je iets hoort of ziet dan meppen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100