kan een cavia een een egel samen in een kooi?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

lijkt mij niet gewenst. een cavia wordt als huisdier gehouden terwijl een egel een dier is dat niet gehouden wordt als huisdier. zou het niet uitproberen. Toegevoegd na 1 minuut: het dieet van een egel is in principe overal hetzelfde maar varieert afhankelijk van de voorkomende soorten en gewassen. Egels eten ongewervelde dieren zoals kevers, wormen, rupsen, slakken maar ook kleine zoogdieren, amphibieën en soms reptielen. Ook plantaardig voedsel verorberen ze wel, zoals vruchten en paddestoelen. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.natuurinformatie.nl/get?site=nnm.faqs&view=natuurdatabase.nl&id=i000207&searchString=egels&q=egels

Een egel is een wild dier die moet je niet in een kooi houden!

wat een onzinnig idee! ze zullen elkaar geen kwaad doen, maar veel plezier zullen ze zeker niet hebben samen. ik vermoed dat het voor beide dieren een flinke hoeveelheid stress geeft. kortom; doe maar niet.

Nee. Al was het alleen maar omdat een egel een beschermd dier is, dat je niet in bezit mag hebben. Daarnaast zijn het totaal verschillende dieren met verschillende leefwijzen, dus het idee van die twee in een kooi is onbestaanbaar. En ik waarschuw je: een egel zit doorgaans stikvol ongedierte (lekker veilig tussen de stekels) en daar wil je de cavia niet mee laten kennismaken.

Je kunt tamme egels kopen maar een leuk huisdier is het niet en zeker geen leuke kameraad voor een cavia. Zou jij graag in bed liggen tegen een vent met een stekelvacht ?

Een egel is een wild dier dus hoort Hij niet in een kooi en een egel draagt luizen,vlooien en teken met Zich mee dus k denk niet dat dit een goed idee is met een cavia samen

Hallo, Nee een Cavia en een Egel kunnen echt niet samen in een kooi, ik vraag me ook af waarom je dat zou willen. Een egel is een beschermde diersoort en die mag je niet in huis hebben. En als er één in je tuin rondscharrelt laat hem dan daar, daar vindt hij/zij wat ze nodig hebben en geef ze a.u.b geen melk maar water.

Bronnen:
Ria 'tHart-Lieder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100