Waarom maakt mijn kat er een waterballet van?

Mijn nieuwe (volwassen) kat gooit met zijn poot het water uit zijn waterbakje op de grond en likt het dan van de vloer. Hij maakt er echt een waterballet van. Waarom doet hij dat? (Het maakt niet uit of het een groot of een klein bakje is, hij drink het niet uit het bakje zelf).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt het ergens enorm getroffen met je kat :) Deze kater heeft ws in de (kitten) inprentings fase al meegekregen dat water ook LEUK kan zijn :) Als hij tijdens andere spelletjes eens zo goor wordt (mijne , en ja ook weer een zwart-witte) viel ooit van keukenkastje af en viel in (gelukkig koude) grote pan met zonnebloemolie! Kwam druipend met hoop spaghaatjes en "de Charlie Chaplin walk" me zijn ongelukje vertellen, door op mijn bed en mij te springen! Tja een grondig badje met kattens-shampoo was toen echt ff nodig en ging zonder alle protesten ;) Als je echt gespetter wil minderen is idd een hele zware bak of (braad) pan een optie, en zet deze op die droogloopmatten (dus met antislip) voor prikkie wel te koop bij winkels als Action enz :) Zijn ook wasbaar op 30 graden ;)

Katten vinden het helemaal geweldig om met water te spelen! En zo maken ze er gelijk een leuk spelletje van;-) Zo vinden het spetteren van water spannend... Soms zijn het net mensen!

Met dank aan rieneke. Simpelweg omdat hij het leuk vindt, wel meer katten spelen graag met water. Een kennis van me gebruikt nu een zware braadpan als waterbak, daar is het nu over met de pret.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/speelt-kat-...

Onze kat deed dit ook,ik heb een bakje laten maken met een foto van hem op de bodem van z'n drinkbak en vanaf die tijd gaat het goed!Ik weet de poes z'n gedachtengang natuurlijk niet,maar ik vul dit voor hem in,oei een rivaal ik ga snel slobberen. (DENK IK).

De meest gelezen theorie op het internet is, dat katten van stromend water houden. (ze drinken ook vaak uit lopende kranen) Door het water in beweging te zetten, lijkt het net of het stroomt. FILMPJE:

Bronnen:
http://www.xmission.com/~emailbox/whycat.htm
http://www.youtube.com/watch?v=UVspWqfnCxA

ik heb dus ook zo'n kater heb dat opgelost met waterfles wat je ook bij konijnen gebruikt en dat werkt uitstekend als ze het eenmaal doorhebben

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100