Ik heb 2 huisdieren. Een kat en een poes. Ze gaan heel af entoe op mijn schoot zitten hoe kan ik ze zo ver krijgen dat ze dat vaker doen of altijd?

Ze zijn niet echt knuffelkatten. Het mannetje meer dan het vrouwtje en als ik ze op mijn schoot leg proberen ze zo hard mogelijk weg te rennen

Weet jij het antwoord?

/2500

Katten/poezen kan je niet dwingen. Ze zijn die ze zijn en hoe meer je ze dwingt hoe harder ze weglopen. Lokken kan. Als ik een plakje kaas eet bij de TV, dan wil ze wel op de leuning van mijn stoel gaan zitten. Even een hapje mee pikken en hup dan is ze weer vertrokken. Ze komt wel op mijn hoofdkussen liggen als ik 's middags een dutje doe, dus helemaal afkerig is ze niet. Laat je katjes zichzelf zijn. Hoe meer ontspannen je er mee om gaat, hoe eerder ze bij je blijven. En zo niet, dan niet! Valt niet te dwingen.

Vooral niet dwingen! Laat ze lekker maar zorg er wel voor dat als ze komen, ze beloond worden door bijvoorbeeld elke keer als ze op schoot komen een snoepje of een aai te geven. Zo zien ze het als iets positiefs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100