Hond heeft (kei)hardje bult op rib(ben), wat kan dit zijn?

Uiteraard ga ik morgen naar de dierenarts, maar ondertussen gieren de rampscenario's door mijn hoofd. Daarom probeer ik dmv logica (en hopelijk mensen met ervaring) wat rust te krijgen.

Hier wat informatie: Mijn hond heeft deze bult al maanden. Al langer dan een half jaar, waarschijnlijk zelfs al een jaar. Alleen dacht ik dat het een rib was die uitstak ,omdat ik het alleen voelde als hij in een 'c' vorm (gedraaid) ging staan. En omdat ik hetzelfde aan de andere kant voelde als hij in bepaalde houding lag.

Echter, nu is hij de laatste tijd (expres, dus niet door ziekte) afgevallen en is de bobbel veel beter voelbaar. Waardoor ik ook nu pas mij realiseer dat we toch te maken hebben met een bult.

De vraag is natuurlijk, is hij nou gegroeid of lijkt het zo doordat de hond is afgevallen... afijn. Hij is zo'n 1,5 cm bij 2 cm groot en is echt keihard. Zit niet in de huid maar eronder en lijkt (?) vast te zitten aan de rib (maar wil er ook niet te veel aan porren). Dat laatste maakt mij dus enorm ongerust. Maar zou ik dan al niet eerder wat gemerkt moeten hebben? Aangezien hij er al zolang zit en -naar wat lijkt- niet echt gegroeid is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan van alles zijn. De uitslag kan alleen je dierenarts geven. Als het al zo lang zit, kan het ook een vetbult zijn, talgklier. Deze bulten zitten meestal los en kan je een beetje met je vingers omvatten. Als de hond geen pijn voelt als je er aan komt (dat zou hij op een of andere manier laten merken) zal het wel meevallen. Als het al die tijd niet echt gegroeid is, ook dan zal het wel meevallen. Het kan een oude vergroeide breuk zijn, dan is een uitstulping ook mogelijk. Op deze afstand is er dus geen zinnig woord over te zeggen, maar je druk maken is niet zinvol. Morgen naar de dierenarts en wedden dat hij je gerust stelt? Mijn hond heeft overal talkbulten, groot en klein. Ligt ook aan de leeftijd. Alleen de talkbulten die op een hinderlijke plaats zitten moeten verwijderd worden, alle anderen mogen gewoon blijven zitten. Hoe oud is de hond? Dat speelt ook mee. Sterkte, een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest. Niet vergeten!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100