ik had ineens een muis op me balkon kan die daar terecht komen dan :S en hoe hoog kan een muis klimmen

Weet jij het antwoord?

/2500

Veldmuisjes kunnen gewoon langs bakstenen omhoog klimmen. Tot het dak.

Hoog! Ik woonde op 4 hoog en bij ons zaten ze ook gewoon op balkon en in huis.

Ja muizen kunnen klimmen en doen het graag. Ze klimmen graag en veel. Zijn opvallendste eigenschap is dan ook zijn bijzondere behendigheid bij het klimmen, waarbij de staart een belangrijke rol speelt. Bij het omhoogklimmen houdt het dier zijn staart stijf uitgestrekt, klaar om als dat nodig is vast te kunnen grijpen. Als hij op een bepaald moment stil blijft zitten, slingert de staart zich om een stengel. Ook bij het omlaagklimmen wordt de staart om de stengel gekruld. Met de achterpoten kan een dwergmuis zich goed vasthouden. De buitenste van de vijf tenen van iedere achterpoot is groter en kan tegenover de andere geplaatst worden. Een dwergmuis kan met iedere achterpoot een stengel grijpen en zich met zijn staart vasthouden, zodat hij zijn voorpoten kan vrijhouden om mee te eten. Hij kan de staart ook gebruiken om zich in evenwicht te houden. Als hij een stengel opklimt die doorbuigt onder zijn gewicht, zal de staart heen en weer zwaaien als de stok van een koorddanser.

Bronnen:
http://www.kinderboerderijdepijp.nl/kids/s...

Via een regenpijp komen vinden ze ook leuk (die houden vaak bij elk balkon op) Toegevoegd na 1 minuut: Ook kwamen ze wel eens vliegend bij me langs, maar dat waren andere muizen :p

Ooit zag ik een muis in Bilthoven in een keer via de muur, naar de achtste verdieping klimmen, hij was er sneller dan de lift!!

Ja ze kunnen gewoon verticaal via de muur omhoog klimmen en idd sneller als een lift. Ze maken er ook een sport van om via de kleintste kiertjes binnen te komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100