De kat van onze kennissen is opeens verlamd aan het achterlijf! Wat kan het zijn?

Mijn tante belde vanmiddag naar mijn moeder. Zij vertelde dat kennissen van ons hun kat in haar mandje hadden gevonden, met een verlamd achterlijf! Zij weten niet wat eraan vooraf is gegaan. Kan het zijn dat de kat gevallen is? Heeft iemand haar mishandeld? Maar wat ik me vooral afvraag: is er ook een ziekte waarbij katten verlamd raken, al dan niet gedeeltelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan voorkomen bij HCM, een vorm van hartfalen. Een bloedstolsel kan dan de bloedtoevoer naar het achterlijf blokkeren, waardoor de kat verlamd ia aan de achterhand. Meestal is hier geen andere oplossing voor dan de kat euthanaseren. Toedienen van bloedverdunners heeft slechts zelden het gewenste effect, en bovendien moet dat snel gebeuren. Dit is voor de kat extreem pijnlijk, en wat mij betreft zijn deze mensen geen dier waard. Ik kan alleen maar hopen dat ze zelf ooit een dergelijke pijn mogen ervaren.

Het kan ook een hernia zijn. Dan kan je je het beste wenden tot een orthomanuele dierenarts. Daarvan zijn er twee in Nederland. Dr. Aharon en Dr Heukels. de laatste heeft zitting in meerder plaatsen in het land

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100