Hoe voorkom je dat je kat vogels vangt ?

Wij hebben een schat van en kater waar we heel dol mee zijn, en die nog nooit een vlieg kwaad heeft gedaan. TOT we in Duitsland gingen wonen, in een huis met een tuin die een waar vogelparadijs is. En dát vind de kat dus ook.....

Tot op heden nog nooit problemen mee gehad, maar inmiddels heeft hij het systeem door, en de laatste dagen heeft hij al drie keer een vogel gepakt, en vandaag zelfs twéé.

Nu ben ik erg gesteld op mijn vogeltjes, en zie ze liever niet een voor een op deze nutteloze manier verdwijnen (want hij eet ze niet op , natuurlijk).

De kat binnen houden is op dit moment de enige optie, maar iedereen met een kat en kinderen weet hoe lastig dat is en hoe vaak het beestje naar buiten glipt.

Is er, behalve dus krampachtig binnen houden, een andere manier om een kat bij de vogels in je tuin uit de buurt te houden ? Want de kat wegdoen is uiteraard ook niet echt een optie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Belletje ombinden help zeker wel wat, de vogels worden door het geluid gewaarschuwd. Omdat je kat het nog nooit grdaan hebt, zijn de vogels zeer waarschijnlijk, jonge merels die net uit het nest komen, de eerste dagen fladderen ze een beetje over de grond en veel van deze jonge merels worden gepakt door de katten of zelfs honden ( mijn schnautsers) pakken deze vogels. Je nieuwe tuin in Duitsland is waarschijnlijk wat vogels betreft anders dan de vorige tuin. Nog even dan zitten de meeste vogels weer in de bomen waar ze horen, ook de jongen.

Bij de dierenwinkel zijn kattebelletjes te koop. Doe hem een halsriempje om met een belletje eraan. De vogels horen hem dan aankomen. Heb ik ook gedaan en het werkte perfect.

Een halsbantje met een belletje doet soms wonderen. Toegevoegd na 8 minuten: Zelf heb ik een ren gemaakt, met een kattenluikje in de buitendeur, zo kan die naar buiten wanneer die wil, en in de ren de kattebak. Niemand heeft hier last van, ook niet de buren met vogels of vissen.

Er zijn 2 opties,maar je hebt al aan gegeven dat je voor geen van beide bent. De kat binnenhouden is niets,maar hem ongelimiteerd vogels laten vangen ook niet. Je zult in dit geval uit 2 kwaden moeten kiezen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik lees nu pas de antwoorden van mijn bovenburen! Stom van mij,niet aan gedacht,sorry.

nee, je kat blijft een roofdier. de meesten specialiseren zich in kleine knaagdieren, maar je hebt ook echte vogelvangers er bij. een bel raad ik zeker niet aan; het duurt niet lang voordat je kat heeft geleerd z'n bewegingen hieraan aan te passen, en het is verder alleen maar lastig voor het dier.

Het zit in de natuur van de kat om beestjes te vangen. Het is een soort sport voor 'm. Nu hij ineens meer vogeltjes ziet, komt zijn instinct weer terug en maakt hij daar gebruik van. Hij zal dit niet onder controle kunnen houden. En dat zou jij ook eigenlijk niet van hem mogen verwachten. Dat zit nou eenmaal in 'm. Hij heeft er voorheen niets mee kunnen doen en nu ineens wel, hij gaat nu ineens als het ware 'los'. Laat 'm maar even gaan, laat hem maar vogeltjes vangen, hoe zielig voor hen ook.. Hij zal nu extreem veel gaan jagen, na verloop van tijd wordt het al wat minder. Maar hij zal 't wel blijven doen. Het is en blijft een kat..

Het spreekwoord zegt dat je de kat niet de bel moet aanbinden, maar in dit geval moet je dat dus wel doen. Mijn kat vangt ook geregeld vogels. Ik troost me maar met de gedachte dat dat dan misschien niet de allerslimsten van hun soortgenoten zijn. Misschien zijn het de zwakkeren of de zieken.

Je kunt een kattenren aan je huis bouwen. Als je dat zo doet dat de achterdeur uitkomt op de ren, en je zelf weer via een deur de ren uit kan, wordt het al een stuk gemakkelijker om te voorkomen dat je kat helemaal los rondloopt. En je kat kan dan wel lekker buiten komen en naar ide vogeltjes kijken. Een belletje wérkt vaak wel, maar het lijkt me echt hel voor de kat zelf om met zo'n rinkelding om zijn nek te lopen. Dat zou je zelf ook niet leuk vinden.

belletje omdoen of binnen houden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100