Hoe kan ik voorkomen dat er kattengrind tussen de nagels en tenen van mijn kat blijven zitten?

Ik heb 2 kittens van 8 weken. Deze zijn gelukkig vroegtijdig zindelijk en zelfstandig. Alleen nu hebben wij een aantal soorten kattengrind geprobeerd hellaas allemaal met het zelfde probleem. Zowel schoon als vieskattengrind blijft tussen de nagels zitten wat veel stank en vuil mee het huis in neemt. Omdat dit de eerste keer is dat wij katten hebben ben ik enorm aan het zoeken wat nu het beste is. Momenteel hebben wij catsan wat ook problemen geeft.
Kan iemand mij helpen voor een ander alternatief inplaats van kattengrind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het enige dat ik zo kan bedenken zijn die speciale "schoonloopmatten" voor katten. Wij hebben ze bij de TEDi, maar daarbuiten zou ik zo niet weten waar je ze kunt krijgen ; dierenwinkel ongetwijfeld. Het zijn een soort "deurmatten" met plastic "beharing" waar de korrels NOG beter tussen blijven zitten dan tussen kattenpootjes. Bij ons werkt hij prima. Alleen even dagelijks de korrels er afschudden. Even gezocht ; ze heten "kattenbakmat" of : kattentoiletmat". Toegevoegd na 1 minuut: Doe trouwens maar niet schudden als i kde recencies zo lees; dat schijnen sommige mensen zo heftig te doen dat de mat niet lang meegaat ;-) . Voorzichtig schudden dus, of gewoon stofzuigen.

Bronnen:
http://www.zooplus.nl/feedback/shop/katten...

Bij de nesten katjes die wij hadden (siamezen) gebruikten we in eerste instantie papiersnippers. Dat blijft niet aan de pootjes zitten en kunnen ze niet opeten. De bakken werden 's morgens en 's avonds verschoond. De katjes mochten pas met 14 weken naar de nieuwe eigenaars. Tot die tijd deden ze het tot volle tevredenheid op de bak met snippers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100