Hoe vaak gaat een kater (geholpen) plassen?

Ik heb het vermoeden dat onze kater niet kan plassen. Gisteravond om 21:30 naar de spoedkliniek geweest en ik heb speciale korrels gekregen voor in de kattenbak. Nu 5:00 nog steeds geen plasje.

Hij drinkt en eet. Maar je kan zien dat hij pijn heeft door de manier waarop hij zit.

De dierenarts heeft hem een antibioticaprik gegeven. En zijn blaas gevoeld aan de blaas voelde hij niets.

De kat maakt ook geen aanstalte om op de bak te gaan. Hij ligt her en der of zit her en der. Is wel ineens aan het "melken" (met pootjes op en neer gaan op een kussen) en dat doet hij normaal niet.

6 of 7 jaar geleden heeft hij eenmalig blaasontsteking gehad en is blaasgruis geconstateerd. Sinds dien krijgt hij daar speciaal voer voor. Maar toen probeerde hij wel te plassen en schreuwde het uit. Nu plast hij gewoon niet en probeert het ook niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je gisteren om half tien bent gegaan, en de blaas toen leeg was, dan is het nu nog geen alarmfase rood. Wel is het zaak 'm heel goed in de gaten te houden, want hij moet nu in de ochtend toch wel gaan plassen. Is het een idee naar een andere dierenarts te gaan voor een second opinion? Blaasontsteking bij de kat is, itt bij de mens, zo goed als nooit van bacteriële aard. Antibiotica is dus niet zo zinvol: wat jouw kater nodig heeft is een ontstekingsremmer/ pijnstiller. Sowieso is pijn bestrijding van groot belang. Links- of rechtsom zou ik zorgen dat mijn kat dat krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100