Is mijn kat ziek?

Mijn kat is 15 jr. oud en extra sloom (nog wel heel mak en lief) geworden nadat haar zusje is overleden. Ze slaapt bijna constant en wil HEEL veel geaaid worden (dat wordt ze ook). Mij valt op dat haar ene oogje iets schever is dan het andere en dat ze sinds een klein tijdje een wit vliesje op haar rechteroog heeft dat bijna haar hele oog overdekt.
Haar zusje was blijkbaar ook een beetje slechtziend en het zou kunnen dat zij het ook heeft, maar ik weet het niet zeker.
Haar vachtje is nog wel heel mooi voor zo'n oude poes en ze eet nog prima.
Drinken doet ze niet zo veel (het liefst niet uit haar drinkbakje maar regenwater uit een ton buiten).
Is mijn poes ziek of is het gewoon de ouderdom?

Groetjes, Manuel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoiets als gewoon de ouderdom bestaat niet. Wel is een oudere kat vatbaarder voor een aantal kwalen. Kwalen die door de bank genomen goed te behandelen zijn. Sowieso wordt daarom aangeraden om met oudere katten (ouder dan een jaar of 8), jaarlijks naar de dierenarts te gaan voor een uitgebreide ouderdomscheck. Een kat die sloom is en veel slaapt, kan heel goed iets onder de leden hebben, of pijn door bijvoorbeeld artrose. Dat scheve oogje kan duiden op een onderliggend gebitsprobleem. Kort en goed : als de wiedeweerga naar de dierenarts met het beestje!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100