Waarom worden er honden geimporteerd uit het buitenland terwijl er hier in Nederland genoeg honden in het asiel zitten die een baasje nodig hebben?

Ik begrijp niet waarom iemand een hond uit bijvoorbeeld Spanje of zelfs Curacao etc wel wil adopteren terwijl er in Nederland heel veel leuke honden ook een baasje zoeken. Ik snap dat de buitenlandse honden ook zielig zijn en graag een warm huisje willen maar het lijkt mij dat als je een hond uit bv Spanje hierheen laat komen, een andere hond die al hier in het asiel zit, dus geen baasje krijgt. Ik heb het niet over broodfokkers en puppies. Maar volwassen zwerfhonden uit het buitenland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij wordt er door de verenigingen die buitenlandse honden importeren te veel een beroep gedaan op valse emoties. Vaak wordt er voorbij gegaan aan de trauma's die dergelijke honden hebben opgelopen en de kracht en kennis die nodig is om buitenlandse honden op het goede, aanvaardbare spoor te brengen, zodat ze noodzakelijkerwijs ook hier weer moeten worden doorgeschoven. Bij meerdere verenigingen geldt ook dat winst een motief is om 'omzet' te draaien. Dus nog maar een extra hoeveelheid emotie eroverheen, dat helpt mensen die zogenaamd of echt van honden houden over de schreef. De dierenbescherming daarentegen is voorzichtiger, om rampen voor mens en dier te voorkomen. Ze staan daardoor niet vooraan te dringen met tragische verhalen om meelij op te wekken en zodoende honden te kunnen plaatsen. Dus wie het hardst schreeuwt wordt het snelst gehoord. Ik kan daar ook met afschuw naar kijken en vind het, net als jij, onterecht dat vreemde honden onze eigen asielhonden verdringen.

Veel zgn asiels in Spanje en Oost-Europese landen zijn in werkelijkheid dodingsstations. De dieren worden onder soms erbarmelijke omstandigheden voor korte tijd vastgehouden, en vervolgens gedood. Dit in tegenstelling tot de asiels hier in Nl, war in principe een no-kill beleid wordt gehandhaafd. Het leed bij veel buitenlandse honden en katten is urgenter en vaak schrijnender, waardoor mensen voor deze dieren kiezen. Of dat, ivm socialisatie, altijd een wijs besluit is? Deze dieren kunnen zich ontpoppen als fantastische huisdieren, maar het kan ook anders lopen dan verwacht. Daarnaast vermoed ik dat in veel NL asiels vooral een bepaald soort honden wordt aangeboden, met niet altijd een goede naam. Dat zal lang niet altijd terecht zijn, maar wellicht wel een rol spelen. Maar nogmaals, dit laatste is slechts een vermoeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100