Mag je in de winter ook een badje bij duiven zetten?

Ik heb sinds deze lente enkele sierduiven en zette daar nu regelmatig een bak water bij om zich in te wassen. Nu is me vroeger geleerd om in de winter nooit een vogelbadje gevuld in de tuin te laten staan omdat het koude water in combinatie met de koude temperatuur schadelijk zou kunnen zijn voor vogels.
Dus mag ik ze in de winter nog steeds laten baden of niet? Ik zou denken dat het instinct van het dier wel weet wat goed of slecht is, maar toch twijfel ik wat :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, dat mag. Bij een gezonde vogel is het verenpak in orde, en zullen ze nooit door- en doornat worden. Het is juist goed dat ze kunnen blijven baden, want dat stimuleert het poetsen. Door dat poetsen wordt het verenpak goed op orde en waterdicht gehouden. Een waarschuwing is meer op z'n plaats bij vriesweer. Sommige mensen doen suiker (of erger nog: zout) in het drinkwater, omdat het dan niet zo snel bevriest. Als een vogel dat water dan gebruikt om in te baden, heb je een gesuikerde vogel, die goede kans maakt het loodje te leggen. Nooit doen dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100