Waarom ik wel , en de buren niet ? Zie omschrijving.

Ik heb twee kleine honden en betaal daar belasting voor.
Mijn buren hebben vier katten ,twee ganzen en meerdere duiven?
Zij betalen geen belasting.
Vervuilen mijn dieren dan meer?
Ik vind dit onterecht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hondenbelasting is een reeds lang omstreden melkkoetje van de gemeenten. Er wordt alleen belasting op honden geheven, en niet op overige huisdieren, omdat de hond vroeger een trekdier was...(de hondenkar). Het is dus eigenlijk een 'wegenbelasting', net als de belasting op brommers en auto's. Tegenstanders roepen al decennia lang dat dit dus enorm achterhaald is, en dat er geen reden meer is om belasting te heffen op hondenbezit. Maar... dan loopt de gemeente geld mis, dat ergens anders vandaan moet worden gehaald, en tegenstanders beginnen meteen over de 'poep' die opgeruimd moet worden. Uiteindelijk geeft het inkomstenverlies meestal de doorslag...hoewel er enkele gemeenten zijn die inmiddels de hondenbelasting hebben afgeschaft. Maar voor de overige gemeenten: het is de onrechtvaardigste belasting die bestaat... er zijn zelfs gemeenten die je verplichten alle poep zelf op te ruimen èn toch hondenbelasting te betalen... (Ik heb zelf een vlinderhondje en twee katten die allemaal op de kattenbak gaan, en dus nooit buiten poepen, maar ik betaal toch hondenbelasting... nou ja.

dat komt omdat je wel hondenbelasting moet betalen maar voor andere huisdieren niet zo simpel is het ook al ben je het er niet mee eens

Er is een tijd geweest in nederland dat je voor de meest uiteenlopen dingen belasting moest betalen.(fiets belasting, gevelbelating en in rusland zelfs baarbelasting Goddanlk zijn we daar van af. Honden belasting kennen we allemaal. Er zijn ook voorzieningen voor honden (dieren ambulance en hondentoiletten etc.Voor ganzen en duiven is er niet zo`n belasting er zijn ook genoeg wilde dus waar wil je de grens trekken.Honden die in nederland los lopen worden meegenomen dus daar is controle ook mogelijk en je kunt iets niet handhaven als iets niet te controleren is. Laten we het zo zeggen hun geluk is niet uw pech en u zult ondanks die belasting toch dolgelukkig zijn met het duo.

Het zit hem in de poepbakken en hondentoiletten, die moeten ergens van worden betaald. Ik ben nog nooit over een kattendrol uitgegleden, wel over een hondendrol. Toegevoegd na 49 seconden: maar ik kan me je vraag wel een beetje voorstellen hoor! Onrecht is overal, we moeten er toch mee leven!

Er wordt inderdaad vanuit gegaan, dat honden op poepveldjes uitgelaten worden, en andere huisdieren doen hun behoeften thuis.

Ik heb me wel eens laten vertellen, dat de hondenbelasting nog stamt uit de tijd dat de hond nog onder de kar liep om de baas te helpen de kar te trekken. Daar werd toen belasting over geheven, en als ze iets hebben in Nederland waar belasting over geheven wordt, geven ze dat niet zomaar op. Zie je aan het kwartje van Kok zou ook tijdelijk zijn.

Hierover is op GV al heel wat afgeschreven. Het simpelste antwoord is: omdat de wet gemeenten de mogelijkheid biedt hondenbelasting te heffen maar belasting op andere dieren niet toestaat. http://www.goeievraag.nl/vraag/bestaat-hondenbelasting.30844 http://www.goeievraag.nl/vraag/betaal-hondenbelasting-terechtmaar-katte-belastingzij.9792 http://www.goeievraag.nl/vraag/alleen-hondenbelasting-geheven-kattenbelasting.51842 http://www.goeievraag.nl/vraag/tijd-kattenbelasting.44113 http://www.goeievraag.nl/vraag/wel-belasting-honden-paarden.23314 Waarom moeten we wel belasting betalen voor een hond en hoeven katten bezitters dat niet voor hun kat? Toegevoegd na 1 minuut: http://www.goeievraag.nl/vraag/wel-belasting-betalen-hond-hoeven.28925

Misschien omdat honden buiten poepen en plassen...En er bestaan helaas ...nog steeds mensen die geen poep opruimen. En daar....hebben heel wat mensen en vooral kinderen last van. Het is zo irritant om een plakkaat stront tussen het profiel van je schoenzool te hebben...om nog maar te zwijgen om het eraf te halen...Ik heb altijd 2 zakjes bij me en ruim het altijd op. Is echt uit de tijd om op straat of waar dan ook buiten nog poep te moeten vinden. Echt asociaal is dat. Ik zeg niet dat jij dit doet hoor. Je hebt wel gelijk dat het onterecht is...maar...dan zou het einde zoek zijn. Parkieten belasting, frettenbelasting, kanariebelasting...ga zo maar door. En we komen al om in de belastingen...snap je. Overal in Nederland zouden GRATIS poepzakjes-automaten moeten hangen, bij parkjes, pleintjes, kinderspeelplaatsen. Dat is wel het MINSTE wat de regering zou mogen doen voor al die hondenontlasting en van al die hondenbelastingCENTEN. Groetjes.

Katten die in mijn tuin poepen en de vissen uit mijn vijver joepen..... ja daar mag best belasting voor betaald worden. Net als honden zijn ook bijna alle katten gechipt, dus dat kan best. Honden mogen niet vrij rondlopen, maar moeten aangelijnd, dus er mag ook best een verbod op loslopende katten komen. Vogels die in een kooi of ren o.i.d. gehouden worden die vervuilen natuurlijk minder en veroorzaken ook minder overlast.

ik vind het ook triest maar in zoeen geval zou ik net doen of je geen honden hebt bij de gemeente

ben het helemaal met je eens. de belasting gaat bij de "algemene middelen"en wordt niet gebruikt om poep te ruimen of losloopgebieden aan te leggen.

Het is misschien niet eerlijk, maar honden zijn belast en andere dieren niet.... Je doet er weinig tegen, zo is de wet gewoon.

kattenbelasting zou het beste zijn ,dan worden de katten niet zo op straat gemieterd. Zou er minder zwerfdieren zijn en minder duivenhaters. Dit zal wel idealen blijven helaas . Ganzen weet ik niet volgens mij lopen die niet zomaar,over straat .

ik vind dit ook onterecht. ipv kattenbelasting gaan heffen, lijkt het me beter de hondenbelasting af te schaffen, zoals sommige gemeentes al hebben gedaan. hondenbelasting is vanuit de tijd dat honden voor een kar liepen, en dus totaal achterhaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100