Wat te doen met bultje op lip van kat?

Mijn kat heeft een bultje op zn lip. Het is een zwarte kater van 5 jaar oud. Nu heeft hij dit al vaker gehad en is het overgegaan met een antibiotica kuurtje van de dierenarts. Nu zijn we onlangs verhuist en hebben we van de nieuwe DA een antibiotica kuur gehad maar ik denk dat ie niet zo goed helpt.

Kat komt buiten en heeft onlangs vlooien gehad. Bultje lijkt groter te zijn dan vorige week.

Enig idee? Moet ik nu opnieuw naar de dierenarts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met bultjes op de lip of in de bek moet je uitkijken: soms kunnen ze ontaarden in tumoren. Gezien het bultje steeds terugkomt, zou ik een doorverwijzing naar een specialist/dermatoloog overwegen. Het zou beginnend eosinofiel granuloom kunnen zijn, dan is het zaak de oorzaak te achterhalen (allergie??) Zorg in ieder geval dat de kat goed ontvlooid wordt, met een middel van de dierenarts. Laat je kat ook niet eten of drinken uit plastic bakjes, of poreuze bakjes van aardewerk. Beterschap voor je beestje!

Als het buitje de vorige keer met antibiotica is verdwenen, mag je aannemen dat van een bacteriële infectie sprake is geweest. Dan moet wel duidelijk zijn dat het inderdaad door de antibiotica is over gegaan. Er kan wederom sprake zijn van een bacteriële infectie waardoor een abces ontstaat. Antibiotica zijn vaak niet in staat het hele abces te bereiken en dan komt de ontsteking weer terug, die dan bovendien minder goed reageert op antibiotica. In dat geval is het het beste het abces te draineren. De dierenarts maakt er dan een klein sneetje in waarna het pus kan afvloeien en het snel geneest daarna. Maar goed, dit verhaal geldt als inderdaad van een bacteriële infectie sprake is. Ik raad je aan naar de dierenarts te gaan want een abces kan flink pijn doen.

Wanneer je het niet vertrouwd zeker naar de dierenarts gaan. Ook al zou je de assistent even laten zien. Staat ook ergens genoteerd welke antibiotica de kat bij de vorige dierenarts heeft gehad? Eventueel zou u ze ook kunnen bellen natuurlijk. Mocht het plekje wel hetzelfde zijn als de vorige keer dan kan het zijn dat het een iets andere antibiotica kuur was, u zou kunnen vragen of ze deze antibiotica ook kunnen proberen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100