wat voor duiven zijn dit?

ik wil graag weten wat voor soort duiven dit zijn, zo dat ik een goed baasje voor ze kan vinden, dat is handiger als weet wat voor soort het is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een houtduif. Gewoon een vogel die zichzelf kan redden.

Bronnen:
afbeelding houtduif
http://www.vogelbescherming.nl/vogels_kijk...

Dit zijn gewone stadsduiven, die zich prima zouden moeten kunnen redden. Ook als ze niet meer verzorgd worden door de duivenhouder redden ze zich over het algemeen wel. Zo zie je ook veel geringde duiven tussen stadsduiven, beestjes die ooit ergens zijn losgelaten, en de weg naar huis niet meer weten te vinden. Deze duiven stammen af van rotsduiven, dus de stad met al haar gebouwen vormt een uitstekende biotoop. Ik denk niet dat je makkelijk een nieuw baasje voor ze zal vinden: je weet niet wat de beestjes onder de leden kunnen hebben, en als postduif zouden ze hun waarde nog moeten bewijzen: die gok zal een duivenhouder niet snel nemen.

De duif op het dak is een rotsduif (Columba livia), waar de stadsduif (Columba livia domestica ) van af stamt. De stadsduif is een eerst gedomesticeerde en later weer verwilderde afstammeling van de rotsduif. http://www.wnf.nl/nl/bibliotheek/?act=dierenbieb.details&dierid=1584 De houtduif is oorspronkelijk een bosduif. Menigeen denkt dat stadsduif afstamt van de houtduif, maar dat is niet zo. http://www.gardensafari.net/nl_picpages/houtduif.htm Toegevoegd na 6 uur: http://www.aviculture-europe.nl/nummers/12N03A05.pdf

Bronnen:
http://mijnbeestenboel.webklik.nl/page/mij...
http://www.2metdenatuur.nl/stadsduif.htm
http://www.wnf.nl/nl/bibliotheek/?act=dier...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100