mag je een hond een pipetje tegen vlooien geven als de hond een open wond heeft?

Mijn hond is een paar dagen geleden aangevallen en heeft een winkelhaak bij haar elleboog. Er zit één kram in en verder is het open gelaten. Er komt nog behoorlijk wat wondvocht uit.
Ze moet haar anti vlo pipetje dit weekend maar nu vraag ik me ineens af of het kwaad kan om dat op haar huid aan te brengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien een goed idee om de bijsluiter eerst te lezen. Er zijn verschillende merken en vermoedelijk zijn die niet allemaal even sterk en/of ingrijpend. Staat daarin dat de dieren geen kwetsuren mogen hebben... nee Staat daar iets in over het hebben van een kram... volg die uitleg. Staat er daar niets in over wondjes... dan zal het wel mogen. Aangezien je dat ding meestal in de nek moet doen ( zoals er bij de reacties al staat ) verwacht ik daar geen negatieve commentaar over in de bijsluiter. Wel goed kijken of je gewicht juist is voor de pipet. Nog even een bedenking Op internet zie je vaak filmpjes van die gewonde/gevonden/mishandelde/achtergelaten/... dieren die ze meteen behandelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100