Momenteel heb ik een paar citroengarnalen bij mijn vuurgarnalen in de bak zitten. Heeft iemand enig idee hoe de eerste nakomelingen eruit kunnen zien?

De kweekgroep vuurtjes bevat momenteel 10 citroentjes.
Deze garnalen kruisen onderling. Momenteel is de nanobak voor de citroentjes aan het indraaien, dus het duurt nog een paar weekjes voor ze een eigen stekje hebben.

Het is me bekend dat de nakomelingen van deze neocaridina variaties weer op de wildkleur (bruin tinten) uitkomen als men door blijft kuisen, maar zover laat ik het niet komen uiteraard. ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe die eerste nakomelingen eruit gaan zien? Moeilijk exact te voorspellen. Ik heb eens hetzelfde probleem (?) gehad. Ik heb ook eens de twee kleuren bij elkaar gezet in de veronderstelling dat twee zo verschillende beestjes niet zouden kruisen (maar ondertussen weten we beter nietwaar!) Dit resulteerde in een zeer bonte kroost met de beide ouderkleuren en alle tussenkleuren ervan. Dus exact voorspellen hoe de kroost er gaat uitzien is volgens mijn ervaring niet echt mogelijk. Overigens was de tweede generatie even bont, de derde generatie liet ik kruisen met nieuwe citroentjes en daarvan was het overgrote deel weer meer naar de gele kant en de vierde generatie terug met weer nieuwe citroentjes gekruist en dan waren ze weer bijna allemaal geel maar toch iets donkerder van tint dan de oorspronkelijke gele. Na de vijfde generatie waren ze weer mooi helder geel met een occasionele donkerder getinte garnaal ertussen Succes met je garnaaltjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100