Wat is een goed alternatief voor Royal Canin Renal kat?

Mijn kat heeft nierfalen en daarom werd geadviseerd om Royal Canin Renal te kopen. De brokjes zijn echter ontzettend duur, daarom vroeg ik me af wat een goed alternatief is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is dieetvoeder met taurine voor katten met nieraandoeningen. Nierdieet is speciaal ontwikkeld voor katten met nierkwalen die door de dierenarts zijn vastgesteld. Beaphar Nierdieet kat bevat een beperkt gehalte aan zeer hoogwaardige eiwitten en een laag gehalte aan Fosfor. Het dieet is erop gericht om eventuele achteruitgang van de nieraandoening te vertragen. Raadpleeg ook bij gebruik van dit kattenvoer de dierenarts vóór gebruik of vóór verlenging van de gebruiksduur. Naast dit dieet mag geen enkel ander voer of lekkernij gegeven worden, mits anders voorgeschreven. Als de dierenarts geen bezwaar heeft tegen het Beaphar Nierdieet voer is het wel verstandig na een aantal weken de dierenarts te raadplegen, zeker als het niet om tijdelijk nierfalen gaat. Royal Canin Renal is inderdaad niet goedkoop Toegevoegd na 18 minuten: maar met het alternatief van Beaphar ben je soms nog nog duurder uit. Via http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvoer_voersupplement/nierdieet is het net iets goedkoper.

Bronnen:
http://www.medpets.nl/royal+canin+renal+kat/
http://www.petsplace.nl/search?text=nier&t...
http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattenvo...

Er zijn verschillende merken die een nierdieet op de markt hebben gebracht, waarvan Hills en Royal Canin meestal bij de dierenarts worden verkocht. Maar je hebt ook forza10, vet-concept en Trovet bijvoorbeeld. Bandit (een kvv, maar dat is wel weer heel anders; rauw vlees) heeft geloof ik ook een nietdieet. Behalve de aangepaste analyse en minder maar hoogwaardigere eiwitten, is het bij nierdieet ook van belang dat je kat het lekker vindt, omdat ze toch vaak lastiger gaan eten met nierinsufficiëntie. Ook vocht heel belangrijk, dus een natvoer van hetzelfde merk zou fijn zijn. Op websites als dierapotheker, zooplus en medpets kan je verschillende vergelijken in prijs. Overigens is het vaak zo dat nierdieet wat meer vet/ koolhydraten bevatten , omdat nierpatiënten vaak aan de dunne kant zijn bij aanvang, door het minder eten door oa misselijkheid. Je kan in die zin ook niet 2kg nierdieet met 2kg normale brokjes vergelijken in prijs, het is mogelijk dat je minder hoeft te geven (echter dit weet ik niet specifiek voor royal canin, dat zou je op de zak moeten kijken).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100