Kan een verdoving bij konijnen echt zoveel kwaad?

Mijn konijn heeft erg veel last aan haar oog.
Vorige week is ze geopereerd (abces leeghalen) maar tijdens die operatie zag de dierenarts dat er meer mis was dan eerst gedacht.
Niet gewoon een abces, maar het oog zou eruit moeten gehaald worden om via die holte aan de achtertanden te kunnen. Die moeten eruit en dan zou in de hele buurt nog gezocht moeten worden naar splinters bot.

Zware operatie dus.
Maar nu hoorde ik van mensen dat een konijn niet goed tegen de verdoving kan en zeker niet twee keer op slechts enkele weken (korte tijd)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat het geval is met narcose bij konijnen is dat hun stofwisseling heel snel is. Dus is er ook best wat narcose middel nodig. Een narcose brengt bij veel dieren en ook mensen risico's met zich mee. Dit moet je wel in je achter hoofd houden. Maar waar vroeger het risico op overlijden van konijnen en knaagdieren vrij groot was als ze onder narcose gingen is dit tegenwoordig stukken minder. Dierenartsen weten tegenwoordig veel meer over anastatisch bij konijnen en knaagdieren. Mijn advies is ga is met je dierenarts hierover in gesprek en welke risico's het eventueel kan hebben. Je zou ook nog contact kunnen zoeken met een dierenarts die gespecialiseerd is in Konijnen om meer informatie in te winnen. Ik wens je veel succes en sterkte met je konijn!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100