Kan ik een haan lenen bij iemand om mijn kippen te bevruchten?

Ik heb zelf dus geen haan bij de kippen lopen, maar zou ik zo maar bij iemand een haan kunnen lenen of 'pikken' mijn kippen niet zomaar een vreemde haan in de bijt :-)
( nu begrijp ik ook de spreekwoorden allemaal )

Mijn kip zat van de week op 5 eieren te broeden, maar ik heb geen haan dus heb ik hem er af gehaald. Het lijkt mij natuurlijk wel een keer leuk om kleine kuikentjes hier rond te hebben lopen.

Toegevoegd na 1 uur:
haar er dus afgehaald :-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja hoor dat is mogelijk alleen zal het voor de kippen effe wennen zijn als er man rond loopt ik weet niet hoeveel kippen je hebt maar als je maar van 1 kip kuikens wilt zou ik die even apart zetten met de haan dan weet je welke eieren bevrucht KUNNEN zijn anders weet je niet welke kip dat ei gelegd heeft en idd effe opletten in het begin met roofdieren ook vanuit de lucht want roofvogels lusten ook graag kleine kuikens veel suc6 en plezier met je kipjes

Als je tot nu toe geen haan bij de kippen hebt gehad, heb je eerder kans dat de haan in luilekkerland terecht komt, dan dat de kippen er niks van willen weten (een enkele lesbienne uitgezonderd....)

De kippen zijn kennelijks broeds. Ik denk dat het wel moet lukken om een haan te lenen bij een boer of zo, of bij iemand met een volkstuin. Toegevoegd na 37 seconden: die ook kippen houdt.

Als ik jou was zette ik een advertentie in het plaatselijke sufferdje of zo, of informeer eens bij een kinderboerderij. Altijd wel een welwillende haan in de buurt lijkt me.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100